NEO NESTE? Dette er konsept-utgaven av den første og foreløpig minste bilen i VWs helelektriske ID-serie. Foto: Volkswagen
NEO NESTE? Dette er konsept-utgaven av den første og foreløpig minste bilen i VWs helelektriske ID-serie. Foto: Volkswagen

Tysk avis med de første bildene:

– Neo blir den nye Golf’en

Volkswagen trapper opp til sitt grønne skifte. Avisa Bild hevder å ha de første bildene av produksjonsmodellen av Volkswagens første elbil i ID-serien – og skriver at navnet på Golf-klasse-bilen blir Neo.

Publisert Sist oppdatert

VW har presentert fire modeller i sin elektriske ID-serie: Concept (Golf-klasse), Crozz (SUV), Buzz (flerbruksbil) og Vizzion (sedan).

Den minste er den første, og som arvtager i Golf-klassen kan den fort bli seriens virkelige storselger. Ifølge Bild vil den få navnet Neo, og den kommer på veien en gang i 2019.

Les også: VW e-Golf vs Nissan Leaf i stor test

Volkswagen har ikke kommunisert noe rundt opplysningene i Bild, men har tidligere sagt at bilen vil få en NEDC-rekkevidde på mellom 400 og 600 km og en prislapp som er ca 7500 dollar (nær 60 000 kroner) lavere enn Tesla Model 3.

Det vil si en reell kjørelengde pr lading mellom 20 og 30 mil under norske vinterforhold og pris på omlag 220.000 kroner. Hvorvidt det blir realitet, gjenstår å se.

Volkswagen har varslet en svært ambisiøs el-satsning det neste tiåret, og har sagt at det innen 2030 skal finnes en elektrisk versjon av hver eneste av gruppens 300 modeller.

Les også: Her er VWs første selvkjørende bil