KLAR TIL Å KJØRE: Nissan Norge-sjef Anders Mamen Lund (t.h.) med fire av de første kundene som har kjøpt den nye modellen av elbilfavoritten Nissan Leaf. Foto: Nissan

Har solgt 6500 Nissan Leaf «før start»:

Nå ruller folkets nye favoritt ut på veien

I dag begynte Nissan utleveringen av 2.0-modellen av sin Leaf. Med 6500 kontrakter i boks før første levering, er det mye som taler for at Leafen blir den nye, norske folkevogna. Hvert 10. Leaf-kjøp skjer på nett.

Publisert Sist oppdatert

I 2017 var Volkswagen Golf en suveren bestselger med 12 164 solgte, hvorav e-Golf utgjorde 6639 av bilene. Enten man teller utelukkende elektrisk, eller inkluderer alle varianter av Golf: I år blir det et bikkjeslagsmål om tittelen «mest solgte».

Les også: Vi har prøvekjørt den nye Leaf’en – her er dommen

– Det er klart vi sikter på at Leaf skal bli den mest solgte, sier Anders Mamen Lund, Norgessjef for Nissan.

– Vi har solgt Leaf i Norge siden 2011, og vi har vært med på å bygge det norske elbilmarkedet slik det ser ut idag. Nå har vi 6500 forhåndssolgte biler av den nye Leaf-modellen. Det er et helt unikt tall i norsk sammenheng, sier Mamen Lund.

For vel er el-interessen stor blant norske bilkjøpere. Flere importører forteller om lister med et femsiffret antall interessenter.

– Det er mange som har interessenter. Vi har kontrakter, sier Nissan-sjefen.

Han er relativt trygg på at antall solgte Leaf i 2018 tipper over 10 000, men det går noen måneder før kalkylene blir mer spesifikke. Salgene skjer ikke bare i et uvanlig omfang, men også i uvanlige kanaler.

– 10 prosent av alle de 6500 bilene er solgt online. Det er også et unikt tall, både for oss og i norsk sammenheng, sier Mamen Lund.

Les også: Dette er elbilene nordmenn venter på

Nå har Nissan bygget opp et eget klargjøringsanlegg på Røyken nær Drammen for å få maksimalt tempo på utlevering av de omlag 2000 bilene som er bestilt gjennom Birger N. Haug-systemet på Østlandet.

Anders Mamen Lund lover at alle de 6500 kundene skal ha fått sin bil i løpet av sommeren.

For enkelte av modellene er leveringstiden nede i et par uker. For bestselgeren Tekna, med det meste av utstyr, er ventetiden noen måneder.

Innen et år kommer samme Leaf med en større batteripakke (dagens er på 40 kWh).

Les også: Her er alle bilnyhetene i 2018

LEAFER I KØ: Nissan har allerede solgt 6500 Leaf-biler, og håper på et fem-siffret salg i 2018.