FAMILIEBIL: Skodas første elektriske bil får plass til en barnefamilie når den kommer i 2020. Foto: Produsenten
FAMILIEBIL: Skodas første elektriske bil får plass til en barnefamilie når den kommer i 2020. Foto: Produsenten

Stor familiebil med lang rekkevidde

Dette er Skodas første elektriske bil

Vision E er Skodas aller første elektriske bil. Den vises på bilutstillingen i Shanghai i morgen, men kommer ikke i norske butikker før i 2020. Dette blir en elektrisk familiebil med rekkevidde på 500 kilometer.

Publisert Sist oppdatert

– For oss i Norge er Skodas satsing på elektriske biler svært kjærkomment. Når den første bilen i tillegg blir en blanding av stasjonsvogn og SUV, er det midt i blinken av det norske bilkjøpere vil ha, sier Skoda-sjef Thomas Meiner til motor.no.

Vision E er i størrelse midt i mellom velkjente Skoda Octavia og den nye, store SUV-en Kodiaq. De strategiske målene er 4,65 meter lang og 1,55 meter høy.

Den bygges på den nye elektriske plattformen til VW, som betyr et stort flatt batteri i bunnen av bilen.

Når den vanlige motoren, girkassen, eksosanlegget og bensintanken er fjernet, gir det meget stor innvendig plass både i kupeen og i bagasjerommet. Det rommer 600 liter, ifølge Skoda.

Les også: Bilfabrikkenes hemmelige rust-liste

I har bilen to elektriske motorer, en foran og en bak, som gir firehjulstrekk med god framkommelighet og stabilitet på vinterføre.

Batteriet i bilen er stort nok til å gi en rekkevidde på 500 kilometer, og til sammen gir de to elektriske motorene over 300 hester.

Toppfarten er begrenset til 180 km/t. Høyere hastigheter enn dette er ofte en utfordring for batteripakkene i elektriske biler. Det er også svært lite effektivt med hensyn til strømforbruket.

Les også: Dette er bilene som går først og sist i vrakpressa

Skodas første smak av en form for elektrifisering, blir en ladbar hybridutgave av Superb i 2019. Vision E kommer først i 2020.

Da er den også i stor grad klargjort for å kjøre selv.

I 2025 skal Skoda ha fem nye elektriske bilmodeller i forskjellig størrelse i sortimentet.