SATSER: Hyundai Motor Group investerer gigantiske summer i moderne mobilitetsteknologi og sin nye elbilplattform. Her konseptbilen 45.

Hyundai Ioniq 5 nærmer seg:

Gjør seg klar til neste generasjon elbil

Hyundai kommer med flere hint om den første bilen de skal produsere på sin nyutviklede elbilplattform.

Publisert

Det er ikke mange dagens siden Hyundai presenterte sin helt nye, dedikerte elbilplattform, E-GMP, for offentligheten.

Med det begir de seg inn på en strategi som ligner den Tesla i sin tid, og i dag Volkswagen, har lagt som basis for utviklingen av fremtidens mobilitet.

Fordelene Hyundai trekker frem ved den nye produktarkitekturen er økt utviklingsfleksibilitet, bedre ytelser, økt rekkevidde, forbedrede sikkerhetsfunksjoner, og mye mer interiørplass for både passasjerer og bagasje.

Vil bli elbil-leder

Per i dag er det allerede annonsert tre elektriske modeller basert på E-GMP, under merkevaren Ioniq - som altså ikke lenger skal være navnet på én modell. Den første, Ioniq 5, kommer tidlig i 2021.

Det blir en SUV/crossover med designelementer fra konseptbilen Hyundai 45 - som i sin tur var inspirert av 70-tallets Hyundai Pony.

Deretter skal det etter planen lanseres en sedan (Ioniq 6), og en større SUV (Ioniq 7).

Ideen er å rivalisere med Volkswagen og bli en leder på elbil i tiåret vi nå er inne i. En million elbiler skal etter planen være årlig produksjonskapasitet i 2025.

Skal bygge nysgjerrighet

En av modellene kan bli denne:

Den koreanske produsenten sparer ikke på innsatsen når det gjelder å piske opp oppmerksomhet rundt det som snart skal komme.

En 30-sekunders såkalt teaser-video skal i denne omgang sørge for det:

For sikkerhets skyld forklarer Hyundai noe av poenget med innholdet selv og at de har hatt som mål å «skape spenning og å bygge nysgjerrighet rundt Ioniq 5», gjennom fokus på tre viktige nyheter ved den helt nye modellen.

  • Extra Power for Life setter fokuset på IONIQ 5s vehicle-to-load-teknologi (V2L), som muliggjør toveis lading.
  • Extra Time for You henviser til bilens lynlademuligheter.
  • Extraordinary Experiences hinter om det produsenten lover skal bli den kommende modellens «omfattende liste av egenskaper og funksjoner».

Mer konkret om den nye plattformen er det i denne saken: