SNIKTITT: Så mye, men ikke mer, har BMW vist fram av konseptbilen iX3. På Beijing-utstillingen kommer doningen i helfigur.
SNIKTITT: Så mye, men ikke mer, har BMW vist fram av konseptbilen iX3. På Beijing-utstillingen kommer doningen i helfigur.

Presenteres i Beijing:

Nå kommer BMWs elektriske SUV

BMW har snakket lenge og høyt om flåten av elbiler selskapet skal rulle ut de neste årene. På bilutstillingen i Beijing til uka presenteres deres første hel-elektriske SUV, BMW iX3.

Publisert Sist oppdatert

De siste dagene har BMW publisert bilder med et lite utsnitt av grillen, uten at det gjør noen noe veldig mye klokere om hva vi kan vente.

iX3 blir den første hel-elektriske bilen fra BMW siden lille i3, en av de store elbilslagerne i Norge, kom i 2013.

Og den plasserer seg i samme segment som Audi e-Tron, Jaguar I-PACE og den etablerte Tesla Model X.

Les også: e-Golf i test – det gnistrer av gamlefar!

BMW-sjef Harald Krüger sa i mars at selskapet vil presentere en serie elektriske konseptbiler i løpet av 2018 som alle vil gå i produksjon. Ifølge nettstedet Elektrek.co er det ikke ventet at bilen vil komme på markedet før i 2020.

På lista til Krüger står også BMW iNEXT (deres første selvkjørende bil) og BMW i Vision Dynamics. For mange merker er det en lang vei fra konseptbil til kjøretøy i butikk

– Men når vi viser et konsept fra BMW vet du to ting: Den virkelige bilen vil likne. Og den kommer snart, sa BMW-direktøren Ian Robertson da i Vision Dynamics ble vist på Frankfurt-utstillingen i fjor.

Les også: Hva skal jeg gjøre nå med dieselbilen?

Ifølge bmwblog.com vil iX3 ha åpenbare ytre likhetstrekk med X3, men er den første av 12 modeller som skal produseres på BMWs nye plattform.

BMW har varslet at de skal presentere 25 elektrifiserte biler, hvorav 12 hel-elektriske, fram mot 2025.