Model 3-problem rapportert i USA:

Tesla-eiere hevder støtfangere faller av i fart

Elbil-nettstedet InsideEVs rapporterer at flere Model 3-førere har opplevd at bakfangeren løsner under kjøring.

Publisert Sist oppdatert

- Plutselig hørte vi en høy lyd bakfra, sier Logan Derouanna, som var ute og kjørte i regnværet med kjæresten og hennes far da uhellet skjedde.

Etter å ha ventet forgjeves på veihjelp endte hun opp med å ringe til service-avdelingen for å melde inn skaden som en garantisak, men de skal ha hevdet at det var en «Guds handling» og dermed ikke kunne dekkes av produsenten.

Det hele ordnet seg etter at familien koblet inn advokat, og reparasjonene ble til slutt dekket av garantien.

Det er nettstedet InsideEVs som skriver om denne hendelsen – og flere av samme type.

Video-dokumentert

Model 3-eieren la ut videoen som ble tatt opp av bilens bakre kamera på YouTube, men også den som ble tatt opp av kameraet foran for å dokumentere at hastigheten ikke var så høy som videoen bakover ga inntrykk av.

Videoen kan ses her.

Problemstillingen med at bakparten på denne modellen rives av i regnvær er ikke ny, og InsideEVs omtalte det kort tid etter at Model 3 ble lansert i 2018, etter at to Model 3-eiere delte sine erfaringer på sosiale medier.

Flere hendelser

De hadde imidlertid gått ut fra at problemet var løst, men ifølge nettstedet er det mer omfattende enn de har trodd.

Etter at artikkelen om Derouannas uhell ble publisert, har nettstedet fått flere henvendelser fra lesere som har hatt den samme ubehagelige opplevelsen – og de har hatt bilder for å dokumentere det.

Flere av dem sier Tesla nektet å dekke skaden under garanti, i visse tilfeller fordi service-avdelingen igjen skal ha sagt til Tesla-eierne at det var en «Guds handling», og de har vært mindre heldige enn Logan Derouanna, som til slutt fikk medhold.

Twitter-meldingene fra to av dem kan du se nedenfor:

Skjermdump: TWITTER
Skjermdump: TWITTER
Skjermdump: TWITTER
Skjermdump: TWITTER