ENDELIG: Kia e-Soul har meget solid rekkevidde og bilen har fått mange reservasjoner i Norge. Nå ser det omsider ut til at fabrikken også skal klare å levere bilene til de mange kundene som venter på leveransene fra Kia Norge-sjef Irene Solstad.

Nå kan du få denne på to uker:

Endelig kan Kia-sjefen levere elbiler igjen

Etter et frustrerende fjorår, er omsider Kia klar til å tømme reservasjonslistene og få de etterspurte elbilene på norske veier.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Leveringene av Kia e-Niro og e-Soul stoppet mer eller mindre opp i 2019. Nå lover de et helt annet tempo.

Velger man en bil som er på vei til Norge, er leveringstiden fra to uker og opp til et par måneder.

Bestiller man en bil med en spesiell farge eller utstyrsnivå, vil leveringstiden være 3-5 måneder, opplyser Kia.

Mot slutten av fjoråret ble det naturligvis spekulert heftig på om årsaken til de dårlige elbilleveransene skyldtes at Kia ville vente med å pøse ut nullutslippsbilene til de nye EU-kravene om samlet Co2-utslipp ble iverksatt fra nyttår.

Dette ble kommunisert på et så nært marked som det svenske, men Kia i Norge har hele tiden vært tydelig på at det ikke har kommet slik dokumentasjon fra fabrikken. Den norske begrunnelsen har handlet om dårlig batteritilgang.

Les også: Her er vår test av Kia e-Soul

– Det er gledelig at vi endelig får gode leveranser av elbiler. Produksjonen tok seg kraftig opp i fjor høst, og vi er glade for å kunne levere bil til kunder som har stått på reservasjonsliste og ventet veldig lenge på sin e-Soul, sier Irene Solstad, adm. direktør for Kia i Bertel O. Steen.

Bilen, som er etterfølgeren til Soul Electric, ble lansert i mars i fjor, og la seg helt i rekkeviddetoppen med sine 452 kilometer for modellen med 64 kWt batteri. 

Da Motor og NAF foretok en omfattende rekkeviddetest av flere av landets mest populære elbiler i fjor sommer, kom e-Soul hele 478 kilometer før batteriet var tomt. Den finnes også med en mindre batteripakke på 39,2 kWt og 276 kilometer rekkevidde.