PÅ GLID: Samferdselsminister Knut Arild Hareide (t.v.) åpner for regelendring for bruk av bobiler, og vil be finansministeren ta initiativ til å få utredet hva slags konsekvenser endringen vil få for engangsavgiftene. Foto: Fredrik Hagen, NTB / scanpix
PÅ GLID: Samferdselsminister Knut Arild Hareide (t.v.) åpner for regelendring for bruk av bobiler, og vil be finansministeren ta initiativ til å få utredet hva slags konsekvenser endringen vil få for engangsavgiftene. Foto: Fredrik Hagen, NTB / scanpix

Hareide tar affære etter Motor-oppslag:

Tar grep for å løse bobil-hodepine

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) vil utrede endring av en særnorsk bobilregel. – Det virker som om statsråden forstår problemet, sier en fornøyd stortingspolitiker Tor André Johnsen (Frp).

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Særnorsk bobilregel kan bli endret.

Tor André Johnsen ba samferdselsministeren endre den særnorske bobilregelen etter et oppslag i Motor, hvor den ble beskrevet.

Regelen går ut på at det er antallet sengeplasser, og ikke antallet sitteplasser med setebelter, som avgjør hvor mange man kan være i bobilen.

Brudd på reglene kan føre til tilleggsavgift dersom det i kontroll blir avslørt for mange passasjerer.

– En regelendring vil gjøre hverdagen enklere for folk flest. Da kan besteforeldre ta med barnebarna uten at de bryter loven, sa Fremskrittspartiets samferdselspolitiker Tor André Johnsen da han sendte inn spørsmålet til Hareide.

Ønsker utredning

Og nå er samferdselsministeren på glid.

– Det er ingenting i veien for å godkjenne, registrere og bruke bobiler med flere sitteplasser enn liggeplasser. Det kjøretøytekniske regelverket setter ikke begrensninger på dette, skriver Hareide.

En regelendring vil imidlertid få konsekvenser for avgiftssystemet. Nå vil Hareide få utredet om en slik regelendring er mulig å få til uten at de lave engangsavgiftene på bobiler fyker i været.

– Jeg vil derfor ta et initiativ overfor finansministeren om å be Skattedirektoratet utrede dette nærmere.

Fornøyd

Dette er toner Johnsen i Fremskrittspartiet liker.

– Jeg må si meg fornøyd med svaret. Det virker som samferdselsministeren forstår problemet. Han er i hvert fall villig til å følge opp saken med å sette i gang en utredning. Det er positivt og et meget godt utgangspunkt.

Johnsen påpeker at ministeren kunne avvist spørsmålet og problemstillingen.

– Men når Hareide vil følge opp med utredning for å belyse saken, er jeg optimistisk til at vi vil få til en endring i disse rare og særnorske reglene. Kanskje alt til neste sommer, sier Johnsen.