PRISJUSTERT: Audi skrur ned prisen på de mest omfattende utstyrspakkene til e-tron. Foto: Tomm W. Christiansen
PRISJUSTERT: Audi skrur ned prisen på de mest omfattende utstyrspakkene til e-tron. Foto: Tomm W. Christiansen

Endrer utstyrsprisingen:

Priskutt på godt utstyrte e-tron-modeller

Bilprisene har løftet seg kraftig i vår, men i noen priskategorier er konkurransen så stram at importørene setter prisene ned. På Audi e-tron, årets suverene bestselger, kuttes prisene inntil 40.000 kroner på de best utstyrte modellene.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Elektriske Audi e-tron er Norges klart mest solgte bil hittil i 2020.

Tidligere i vår varslet Audi en prisstigning på mellom 8 og 12 prosent for hele flåten fordi den norske kronen var så svak.

To måneder senere er kronen nesten like groggy.

Men på flere modeller senkes prisen rundt fem prosent.

I realiteten er det på utstyrspakkene prisen kuttes.

Les også: Vi har prøvekjørt en mer elegant e-tron Annonseblokk (Motor.no_blokk_1)

«Strategisk endring»

– For noen av våre ferdig utstyrte e-tron-modeller, altså biler som har en gitt og predefinert sammensetning av utstyr, har vi gjort en strategisk endring på noen av prisene. Dette gjør at noen av disse modellene har fått en prisreduksjon, sier Morten Moum, PR-manager for Audi i Norge, til Motor.

Blant e-tron 50-modellene er prisene så og si uendret, bortsett fra at S Line Sport blir ørlite dyrere både for den ordinære e-tron-utgaven og Sportback.

På e-tron 55 reduseres grunnprisen med seks tusenlapper til 723.480 kroner, mens utslagene er større (pluss/minus fem prosent) på Advanced Business, Advanced Sport og S line Sport – både den ordinære 55-utgaven og for Sportback.