TRAFIKKFARLIG: Nissan Pathfinder 2006-modell.

Se bildene:

Rett etter kjøpet ble bruktbilen avskiltet

Den nye eieren av den store SUVen hadde bilen på kontroll hos vegvesenet for å bygge den om til 5-seter. I stedet ble den avskiltet på stedet.

Publisert Sist oppdatert

Dermed ble det ingen ombygging. Statens vegvesen avdekket omfattende rustangrep på bilens ramme, og avskiltet den umiddelbart.

Vegvesenet konkluderte raskt med at rusten gjør bilen trafikkfarlig.

Men den private selgeren mente at bilen kunne repareres på en enkel måte. Da kjøperen av bilen tok kontakt med han, foreslo selgeren at bilen kunne sendes til Litauen for å få sveiset rusten, eller at man kunne sveise på nye deler.

RUST: Omfattende rustangrep på Nissan Pathfinder.
RUST: Omfattende rustangrep på Nissan Pathfinder.

Får heve

Dette forslaget ble blankt avslått av kjøperen av bilen. Han klaget i stedet til forbrukermyndighetene, og nå har han fått fullt medhold i sitt krav om å få heve kjøpet av Forbrukerklageutvalget, som behandler konflikter etter blant annet bruktbilhandel.

Vegvesenet dokumenterte rustskadene ved å ta bilder. Selv om den 14 år gamle stor-SUVen Nissan Pathfinder hadde gått hele 370.000 kilometer, og ble kjøpt for «bare» 50.000 kroner, mener Forbrukerklageutvalget at kjøperen skal få heve kjøpet.

De begrunner dette i bildedokumentasjonen, og den korte tiden som gikk fra kjøpet av bruktbilen til rustskadene ble avdekket på kontroll, tre måneder senere.

Fortsatt på veien

Selv om bilen har omfattende rustskader som det koster mye å reparere, viser kjøretøysregisteret til Statens vegvesen at den fortsatt er på veien.

Nå er den eid av en privatperson i Telemark, og bilen er nylig også EU-godkjent. Men det går ikke frem av databasen om rustskadene på bilen nå er reparert.