IKKE LETT Å VELGE: Med 100 retter på menyen er det noen ganger vanskelig å velge.

Veimat-testen 2018: Terrassen

Når du kan velge mellom 100 retter bør du klare å finne noe du liker

Dette er et sånt sted med side opp og side ned med pizza og pasta, med kebab og kjøttretter. Litt som på kinesisk restaurant.

Publisert Sist oppdatert

Terrassen 2018

66 poeng

Terrassen Café, 8540 Ballangen. Ved E6 i tilknytning til Ballangen Camping sør for Narvik. Ikke ladestasjon. www.facebook.com/Terrassen-Cafe

Førsteinntrykk 7/10

En litt ubehagelig kloakklukt i gangen og et litt kantinepreget lokale, men godt med parkeringsplasser og rett ved en campingplass med hytter og badebasseng. Internett.

Meny 7/10

Side opp og side ned, bortimot 100 retter av typen pizza, kebab, kjøttretter, pasta og salater. Svært lite fisk – bare tre er merket sjømat. Vegetarpizza og – salat.

Smak 6/10

En litt kjedelig ravioli «med alt», skinkestrimler, sjampinjong på boks, biffstrimler og fløtesaus. Litt restefølelse. Men veldig godt og varmt brød.

Pris 6/10

Mellomstor pizza fra 120 kroner, men svært mange kjøttretter fra 185 til godt over 200 kroner. En liten skål med ravioli til 175 kroner er dyrt.

Service 9/10

Genuint hyggelig og veldig hjelpsom.

Barnevennlig 5/10

Bare tre retter på barnemenyen – pølser, kylling og hamburger, alt med chips. Barnestoler.

Hjemmelaget 7/10

Mye er hjemmelaget, også pizzabunner. Men råvarene minner også om at mye er halvfabrikata.

Drikke 6/10

Brus. Kaldt vann med isbiter servert i store glass. Litt tynn kaffe. Skjenkebevilgning.

Renhold 7/10

Alminnelig rent og ryddig.

Toaletter 6/10

Enkle båstoaletter, normalt renhold.

På menyen er det litt gresk, litt italiensk og litt tyrkisk.  En biff a la Napoli står på linjen over Narvik spesial biff, og sannelig er det en meksikansk biffstek der også. Den er servert med meksikansk tomatsaus, mens Narvik spesial kommer med bacon, brokkoli og peppersaus.

Her er det med og uten i alle varianter, og vi telte noe sånt som 100 retter. Det betyr ikke alltid at kvaliteten på maten er den beste, men det er ganske imponerende at mye er laget på huset. De lager til og med pizzabunnene selv, og vi får et lite kræsjkurs i hvordan du skal få til å snurre deigen i bunnen. Sånn som du sannsynligvis bare har sett på film.

 

Det som er vanskelig på et sånt sted, er å velge. Skal du gå «all in» med en biff, eller skal du kjøre den litt urbane kebaben? Er en salat mettende nok, eller gir det kanskje plass til en dessert? Desserten består av tre kuler is med sjokoladesaus, eggelikør, Baileys eller eplekake. Hadde vi bare visst det med pizzabunnene før vi bestilte, ville vi gått for det. Men nå blir det pasta.

Eieren anbefaler tortellini – en fylt pastarull, eller ravioli. Den er hjemmelaget, som han sier. Hvilket bare vil si sausen.

Det er en overraskende liten porsjon til 175 kroner. Raviolien er litt vel al dente, man kan vel egentlig si at den er litt lite kokt. Sausen er en fløtesaus – med alt. Det er smårettskinke, biffstrimler, sjampinjong på boks, paprika og noen store løkbiter. Smaken er på ingen måte vond, bare veldig anonym og kjedelig. Men det tynne brødet vi får ved siden av, er veldig godt, nybakt og varmt.

Matmessig er det enkelt og greit, og mange vil finne noe de liker. Og servicen er det ikke noe å si på. Det at vi blir stående og snakke om hvordan man skal få til å snurre pizzabunner sier kanskje noe om det. Og det er det beste med dette stedet. En utrolig hyggelig og imøtekommende eier er genuint hjelpsom og hyggelig.

Når Terrassen i tillegg er åpen til langt på kveld, er mye gjort.

(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)