RUSTAD KAFE: Tradisjonell veikro som serverer god mat fra en stor meny.

Veimat-testen 2017: Rustad Kafe, Sokna

God, gammel veikrotraver

Dette er en av de mest populære veikroene på RV7 mellom Oslo og Bergen. For alle som skal på fjellet, er denne kroa godt kjent, og det er lett å skjønne hvorfor.

Publisert Sist oppdatert

Rustad Kafé

88 poeng

Rustad Kafe ligger langs riksvei 7 gjennom Hallingdal på veien mellom Oslo og Bergen, Gamle Hallingdalsveien 21, 3534 Sokna, ladestasjon

Førsteinntrykk 8/10

Veikro rett ved veien, litt liten parkering på baksiden. Elbil-lader, bensinstasjon over veien. Uteservering enten langs veien eller på p-plassen.

Meny 9/10

Stort utvalg til lunsj og middag som lapskaus og ørret. Burgere – også fiskeburger og vegetarburger hele dagen. Høye smørbrød, rømmegrøt, grei salatbar, glutenfri iskjeks.

Smak 9/10

God og nylaget lakseburger med en raus porsjon med både fisk, salat og søtpotetchips. Burgeren kunne gjerne ha vært litt mer krydret. Søtpotetchips er veldig godt.

Pris 10/10

Har mat i hele prisleiet. Lapskaus 109 kr. Medisterkaker 169 kr. (Begge i mindre porsjon også.) Lakseburger og kyllingburger i to prisklasser. Dyrest er biffsnadder 235 kr.

Service 9/10

Veldig hyggelig dame i disken, henne har vi møtt før. Hun kan også mye om maten de serverer. Ellers litt anonymt.

Barnevennlig 10/10

Barnemeny med hjemmelaget lapskaus, bakt potet, burger, laksekarbonade, pølser og kjøttkaker. Lekebord, lego og tegnesaker. Barnestoler. Stellebord.

Hjemmelaget 9/10

Mye er hjemmelaget, som lapskaus, fiskeburger, schnitzel, lapskaus og medisterkaker.

Drikke 10/10

Stort utvalg av brus, safter fra Fjeld gård på Røyse ved Tyrifjorden like i nærheten, stor kaffemeny, et lite utvalg av teposer, varm sjokolade, god kaffe.

Renhold 7/10

Rent og ryddig, bordene er vasket, men litt avslørende med skitne papirservietter mellom sofa og vinduskarm og litt støvete vinduskarm.

Toaletter 7/10

Slitte båstoaletter. Spylingen på det ene toalettet er litt treg. Men det er rent og ordentlig.

Her blir vi virkelig positivt overrasket! Kafeen har en stor meny, mye er hjemmelaget, og det er hyggelig å være gjest.

Vi blir møtt av en disk med lekre smørbrød, sjokolader og godterier fra små produsenter.

Menyene er plassert flere steder, så det er litt vanskelig å få oversikten, men etter hvert klarer vi å orientere oss.

Klokka er ikke mer enn 11 om formiddagen, og da er ikke middagsserveringen begynt ennå. Det betyr ikke at det ikke er middagsretter å få. Lapskaus og medisterkaker kan du få nærmest når som helst. Dessuten har de flere forskjellige burgere å friste med.

Den brune lapskausen er hjemmelaget, men det er også lakseburgeren, og når den hyggelige damen i disken anbefaler burgeren, er det enkelt.

FISKEBURGER: På menyen står det flere burgere, også hjemmelaget lakseburger og en vegetarburger.

Lakseburgeren er nystekt og laget på huset av laks, reker og purreløk. Burgeren kunne hatt godt av litt mer purre, og det hadde vært gøy hvis de prøvd å krydre med f.eks. ingefær, chili og hvitløk for å gi burgeren litt mer spennende smak.

Men det er absolutt godkjent som det er.

Burgerbrødet er et alminnelig ferdiglaget et, men det er i hvert fall blitt ristet. Ved siden av får du en frisk rømmedressing i en egen skål så du selv bestemmer hva du vil ha dressingen på. Masse frisk agurksalat er godt til burgeren.

Hvis du velger lakseburgermeny, får du søtpotetchips til. Chipsen er sprø og god, og det er spennende med den søte potetsmaken mot saltet. Her smaker det heller ikke frityrolje.

Laksekaken serveres også som karbonade med kokte poteter til, og barn kan få den i barneporsjon.

Kokte poteter er fast følge til alle middagsretter, men for 10 eller 30 kroner ekstra kan du velge pommes frites, bakte poteter eller potetbåter i stedet.

Det er sjelden at vi får tilbud om så mye forskjellig drikke. En ting er en stor kaffemeny, men det er ekstra gøy når vi blir tilbudt lokal drikke.

Her er det flere fruktsafter fra Røyse/Fjeld gård ved Tyrifjorden. Rabarbrasaften er vakkert rød, frisk på smak og ikke tilsatt annet enn sukker.

GODT Å SITTE: Polstrede stoler, spisesofaer og avgrensede soner gjør at det ikke føles så masete som veikroer noen ganger er.

Uteserveringen er ikke den fineste. Vi kan velge å sitte rett ved den trafikkerte riksveien, eller vi kan sette oss ved et bord ved parkeringsplassen bak huset.

Det frister ikke så veldig, men det er ikke så farlig heller, for vi finner en god sofa å sette oss i inne.

(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)