SOGNAPORTEN: Veikro i flott, moderne bygg.

Veimat-testen 2017: Sognaporten, Aurland

Stabburland

Stabburet flagger utenfor, og steikeosen møter deg i døren. Kjøkkenet burde ha overlatt sausen til Stabburet også.

Publisert Sist oppdatert

Sognaporten

61 poeng

Sognaporten ligger ved E16 mellom Lærdal og Voss, Skulevegen, 5745 Aurland. Ladestasjon.

Førsteinntrykk 6/10

Fint bygg. Stabburet flagger og steikeosen møter deg i døra, da vet du hva du får.

Meny 5/10

Ikke noe galt med Stabburet, men når nesten alt kommer derfra, er det menyen mer som på et gatekjøkken enn en veikro. Tesla supercharger og bensinstasjon.

Smak 6/10

Laksen er god, kjøttkakene fra Stabburet også. Resten er overkokt og/eller smakløst.

Pris 7/10

Blant de rimeligste, men når det meste er ferdiglaget hos Stabburet kan det ikke sammenlignes med veikroer som lager det meste selv av ferske råvarer.

Service 8/10

Blid og artig dame i disken. Litt varierende av assistentene.

Barnevennlig 5/10

Barnemenyen er trygt overlatt til Stabburet den også. Barnestoler.

Hjemmelaget 5/10

Laksen er stekt på kjøkkenet, og sausen og ertestuingen til kjøttkakene er hjemmelagde. Resten er lagt i hendene på Stabburet.

Drikke 5/10

Skap med brus. Teposer og god kaffe. Små bokser med juice. Vann i mugge på disken, og det er ikke skikkelig kaldt. Ingen lokale safter enda de er midt i fruktfylket.

Renhold 7/10

Mat, rusk og smuler under bordene. Steikeos i hele lokalet. Bordene er rene, men inntrykket er ufriskt.

Toaletter 7/10

Litt slitte båstoaletter. Mangler såpe i en dispenser.

Sognaporten ligger flott til i et ganske nytt bygg med utsikt mot snøkledte fjell selv i juni. Men steikeosen kommer til å sitte i hår og klær resten av dagen. Her har Stabburet kuppet menyen.

Så godt som alt er merket med Stabburets reklamebilder – nystekt pizza, pølser, schnitzel, løvstek, biffsnadder, kjøttkaker, kyllingburger, hamburger og fish & chips.

Barnemenyen følger i samme spor.

Det er ikke noe galt med Stabburet, men det betyr også at de ikke gjør noe annet på kjøkkenet enn å varmebehandle maten.

På spørsmål om noe er hjemmelaget, får vi beskjed om at de lager stekt laks selv, i tillegg til saus og ertestuing til kjøttkakene. Kjøttkakene er Mors grove fra Stabburet - bedre enn de klarer å lage dem selv.  

STEKT LAKS: Laks med grønnsaker, poteter og rømmesaus.

To skiver stekt laks (155 kr) blir servert med raust med små poteter, rømme og gulrøtter i skiver. De er ikke gniene når det kommer til kjøttkakene heller (145 kr).

Vi kan velge mellom tre og fire og velger to. På tallerken kommer det fire, men det kan man jo ikke akkurat klage over. De kommer med små poteter, gulrøtter, hjemmelaget saus og ertestuing.

MORS GROVE: Solid porsjon med Stabburets grove kjøttkaker.

Laksen er god, og den er skikkelig varm. Gulrøttene er i hjelkokt og ertestuingen smakløs. Mors grove er saftige, grove og gode, men hva i all verden er sausen laget av? Den smaker vann, muligens med et hint av buljongpulver?

Sausen er altså laget på kjøkkenet. Det hadde nok vært bedre å overlate den til Stabburet også, den også.

Det tar 10 minutter før vi får maten får vi beskjed om, for da får vi maten samtidig. Det er positivt.

Helheten er likevel stusslig. Tilbakelegger du 24 kilometer med tunnel kan du spise mye bedre på Haabakken på den andre siden av Lærdalstunnelen. 

(Testet av Motor juni 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)