HYGGELIG UTEPLASS: På Heimat Brokelandsheia kan du sitte ute ved et lite vann, godt skjermet fra trafikken.

Veimat-testen 2017: Heimat Brokelandsheia, E18

Enkle greier på Brokelandsheia

Når du kommer til Brokelandsheia som ligger mellom avkjøringene til Risør og Kragerø for å si det enkelt, har du faktisk to veikroer å velge mellom. Heimat Brokelandsheia er den roligste av dem.

Publisert Sist oppdatert

Aust-Agder Heimat Brokelandsheia

76 poeng

Heimat Brokelandsheia ligger på Brokelandsheia ved E18 mellom Kragerø og Arendal, Brokelandsveien 6, 4993 Sundebru. Ladestasjon

Førsteinntrykk 9/10

Kjøpesenter med vinmonopol, bensinstasjon, elbil-ladere, Tesla supercharger. Pent bygg med gress på taket. Fin uteservering på baksiden mot skogen og et lite vann.

Meny 7/10

Liten meny med to burgere, rødspette, lasagne og biffsnadder. Kjøttkakebuffet. Salater og smørbrød.

Smak 7/10

Litt kjedelig og smakløst, uten å være vondt.

Pris 9/10

Dagens middag 90 kr inkludert kaffe er en god pris. Ellers hovedretter til 179 og 189 kr. Biffsnadder 219 kr.

Service 8/10

Alminnelig grei service i disken. Mangler servietter i holderen.

Barnevennlig 8/10

Barnemeny med blant annet kyllinglår, kjøttkaker og pannenkaker. Halv porsjon av enkelte ting på menyen. Lekeapparater ute.

Hjemmelaget 7/10

Lasagne, ifølge servitøren.

Drikke 7/10

Brus, braincooler, lokal eplesaft. Teposer. Kaffen er grei, men ikke varm.

Renhold 8/10

Rent, ryddig og greit uten å utmerke seg.

Toaletter 6/10

Litt rufsete toaletter, og udelikat når du ser rett inn på pissoaret i det du åpner døren.

Heimat er en liten kjede med fire forskjellige veikroer i Telemark og Aust-Agder (Lasses i Stathelle er også del av Heimat og ligger mindre enn en time nord for Brokelandsheia).

På Brokelandsheia ligger kroa i forbindelse med et lite hotell og rett ved det som heter Den lille dyrehagen som nettopp er en bitteliten dyrehage som passer bra for de minste.

I kafeen er det en ganske liten meny, kort, grei og lettfattelig.

Lunsjmenyen består av tre enkle retter. På middagsmenyen denne dagen er to burgere, fritert rødspette, biffsnadder og lasagne.

Hver dag er det kjøttkakebuffet. I tillegg kan du få salater og smørbrød.

 

På hjemmesiden deres står det at de serverer god, hjemmelaget mat, men det eneste som er laget fra grunnen av på kjøkkenet, er lasagne, sier den hyggelige servitøren i disken.

Det er en fin dag og hyggelig å sitte ute ved og se utover et lite skogsvann. Derfor faller valget på en salat.

De er utsolgt for kylling- og rekesalat. Det er bare pastasalat igjen, og den er pent lagt opp i en stor salatbolle.

Pastaskruene er litt melne og rare. Det har aldri vært et problem når vi lager pastasalat selv. Kan det bety at pastaen har stått litt lenge? De er vendt i en olje-urtedressing som gir altfor lite smak. Den grønne salaten er frisk og fin. Et par små tomater, en håndfull svarte oliven av billigste sort, fetaost i terninger og noen skiver agurk og paprika til pynt.

Det ser pent ut, men alt i alt er det en ganske kjedelig salat. Ikke noe brød til, ingen dressing.

Vannet i mugge er lunkent. Men selv om servicen er helt grei, og det på langt nær er fullt, har den ene i disken nok å gjøre. Så forsøket på å få isbiter i vannet gir vi opp.

(Testet av Motor juli 2017. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)