Smarthotel, Oslo
SMARTE GREIER: Billighotellet Smarthotel ligger i St. Olavs gate, midt i hovedstaden.
Hotelltesten: Smarthotel, Oslo

Tiny temple midt i Oslo

I resepsjonen på Smarthotel i Oslo står resepsjonisten og tenner lys. Ikke bokstavelig talt, men det føles sånn.

Del denne artikkelen
75 Poeng

Resepsjon Smarthotel Oslo

«Vil du ha rom høyt oppe eller langt nede», spør hun, og det kan jeg aldri huske at jeg er blitt spurt om.

Vanligvis må du spørre pent hvis du har spesielle ønsker.

Langt nede, mer gatestøy, tenker jeg, og velger høyt. Det skal vise seg å være et smart valg.

Takterrasse på Smarthotel, Oslo

I resepsjonsområdet har de ellers en liten kiosk med drikke, snacks, toalettsaker og kaffeautomat. Varm te, tenker jeg og griper en kopp. Kun kortbetaling, står det på skiltet, men jeg ser ingen betalingsautomat, så jeg spør resepsjonisten.

Hun sier at det bare er hyggelig at jeg tar meg en kopp te.

Frokost på Smarthotel, Oslo

Jeg skal bo på et av hovedstadens billighoteller og føler meg allerede som en viktig og velkommen gjest. Det er egentlig ikke så mye som skal til for å føle seg ivaretatt.

Jeg tar heisen opp, opp, opp, og i det jeg går ut i 8. etasje, går lyset av. Jeg surrer litt rundt i halvmørke på jakt etter rommet. Det er rett og slett en kahytt, eller en lugar med vindu i enden.

Rom på Smarthotel, Oslo

Jeg skritter opp noe sånt som fire meter i lengden og knappe to på tvers, totalt åtte kvadratmeter. Dobbeltsengen er mer prince-size enn king-size og plassert i en liten alkove, og under sengen ligger en ekstra dyne.

Jeg savner umiddelbart et sted å sette fra meg PC, men det viser seg at det finnes et nedfellbart bord i veggpanelet.

Stolen er god å sitte i, men hvis vi hadde vært to, måtte den andre ha sittet/ligget i sengen. Det er ikke garderobeskap og bare én kleshenger. Resten får jeg henge på sommerfuglene.

Bad på rom på Smarthotel, Oslo

Badet ser ut til å være like stort som sengen, altså noe sånt som 2,5 kvadrat, og vasken er så liten at det er lett å bomme når du pusser tenner.

Smarthotel er sertifisert som miljøfyrtårn og tar miljøtankegangen på alvor. Det er søppelkasser for resirkulering i alle etasjer, men pussig nok ikke lysbryter på rommet som aktiveres med nøkkelkortet.

I resepsjonen kan du låne sykkel gratis eller leie en ørliten miljøeffektiv Smartbil for to, og jeg trøster meg med at det er mye god miljøtankegang i å bo lite og kompakt. 

(Testet i mai 2017. Ingen vet at vi tester hotellet mens vi bor der)

75 Poeng

Smarthotel

Pris: 935 kr med frokost (110 kroner) den natten vi bodde der. Dobbeltrom fra 720 kr på hotellets nettside. Gratis sykkel og wifi er også inkludert.
Vi testet: Smarthotel, St. Olavsgate 26, Oslo. 6 minutter å gå til ladestasjon i Sentrum P-hus.

Rom og utsikt: 6/10

6

Et standard dobbeltrom på 8 kvm er og blir trangt, selv med smarte løsninger. Bor du på toppen, har du utsikt over takene. Lenger ned kan du ende med rom mot en murvegg.

Seng og søvn: 6/10

6

Tynn syntetisk dobbeltdyne og to små puter, men det ligger en ekstra dyne under sengen. Det er en smal dobbeltseng, og den er plassert sånn at det bare er åpent på den ene langsiden.

Badet: 6/10

6

Alt er i knøttestørrelse, og det er lett å bomme på vasken når du pusser tenner. Det er ikke varmekabler i gulvet, men det er nyoppusset og rent. Dusjen er trang, og du må snike deg mellom dørene for å komme ut av den. Håndklærne er tykke og fine.

Rent og pent: 9/10

9

Veldig godt renhold. Det er støvfritt og rent over alt. Rommet rengjøres hver dag, men ikke i helgene. Rene håndklær kan du likevel hente i resepsjonen.

Frokost: 9/10

9

Frokostbuffet med frisk frukt og veldig godt brød. Egg og bacon og et alminnelig utvalg pålegg. Frokosten koster 110 kroner, men er inkludert hvis du bestiller rom på hotellets nettside.

Service: 8/10

8

Kjempehyggelig resepsjonist ved ankomst. Raskt og effektivt svar på mail da jeg hadde noen spørsmål før jeg kom. Litt brysk rydding i frokostsalen, alminnelig grei service ved utsjekk.

Fellesområder: 9/10

9

Stor og åpen resepsjon med en liten kiosk hvor du kan kjøpe drikke, snacks og litt toalettartikler. Også mulighet for å låne PC. Takterrassen er kåret til en av byens fineste.

Design og standard: 8/10

8

Helt nyoppusset med mange artige og nyttige detaljer på rommene. Er det smått, gjelder det å utnytte plassen. Design og standard er OK med tanke på at dette er et billigkonsept.

Beliggenhet: 8/10

8

Veldig sentralt. Mange av hotellrommene ligger mot bakgården, slik at det er mindre trafikkstøy.

Valuta for pengene: 6/10

6

Under tusenlappen for et dobbeltrom med frokost, er ikke verst. På hotellets nettside finner du dobbeltrom til 720 kroner. Men et så lite rom til to, er ikke noe blivende sted i lengden.

Konkurrenter