Rom på Skt Petri Hotel, København
IKKE GODT NOK: Helhetsinntrykket på Skt Petri gir ingen følelse av kvalitet.
Hotelltesten: Skt Petri, København

Med sving på sminkekosten

Skt Petri var en gang blant de heteste hotellene i København. Nå pusses det opp, for igjen å skinne som en juvel i fantastisk beliggende Krystalgade. Men det holder ikke med et lag sminke.

Del denne artikkelen
66 Poeng

Wow. Vi blir oppgradert til rom med balkong, med fantastisk utsikt til Rundetårn!

Det er kule farger på rommet, som er trangt, med en svært seng. Badet er derimot romslig. Men, skal vi se, legge kofferten på siden av sengen, da?

Som tenkt, så gjort. Så slenge seg på senga. På med TV´n. Men hva er dette for noen puter? Små, vonde og syntetiske.

Og når blikket faller på listene ser vi at oppussingen har vært ganske overfladisk (alle rom er ferdig pusset opp).

La oss si det sånn; i løpet av testovernattingen på Skt Petri blir førsteinntrykket betydelig redusert.

Og når vi neste dag løfter kofferten opp på senga og støvdottene følger med, etter å ha vært nede til en frokost med mye kø, er vi egentlig mer enn klare for å reise videre.

Rom på Skt Petri Hotel, København

Fellesområdene blir sikkert fine når de er ferdige, men de kan eventuelt nytes uten å betale for å bo her.

En personlig faktor er selvsagt smak. Vi likte ikke stilen, den er trendy men føles samtidig litt plastic fantastic. Helhetsinntrykket gir ingen følelse av kvalitet.

Det gjør derimot servicen. Den er fantastisk, rett og slett. Alle er veldig oppmerksomme, og du blir sett. Så får det heller gå at conciergen sender deg til Sølvgade i stedet for Nørre Søgade. Men hvem spør etter veien i våre dager? Kartet ligger jo på mobilen.

På tross av alle smilene:

Vi kommer ikke til å bruke pengene her igjen, til det er konkurransen i København blitt for tøff. Heldigvis for oss.

(Testet av Motor-redaksjonen mars 2017. Ingen vet at vi tester hotellet under oppholdet)

66 Poeng

Skt Petri

Pris: 2.290 kr (norske) med frokost.
Vi testet: Hotel Skt Petri, Krystalgade 30, København. 4 minutter å gå til ladestasjon i parkeringshus i Nørre Voldgade.

Rom og utsikt 8/10

8

Veldig bra førsteinntrykk. Rommet er lite og domineres av en svær seng, men vi har fått balkong med utsikt til Rundetårn og takene over København. Suverent. Etter hvert falmer inntrykket. Rommet er kun sminket.

Seng og søvn 4/10

4

Sengen er stor. Madrassen er OK. Dynene er syntetiske. Det er de vonde putene også. To små til hver. Sengetøyet oppleves heller ikke som av ypperste kvalitet. Og mye tekstiler rundt sengene oppleves alltid litt uhygienisk.

Badet 6/10

6

Stort og fint bad. Dobbel vask, godt med hylleplass. Rent. Men å stå i badekaret å dusje er nedtur, og badekaret er gammelt, med sår i emaljen. Såpen og shampoen ga heller ingen luksusfølelse.

Rent og pent 4/10

4

Badet er rent. Men rommet kunne vært støvsugd mye bedre. Idet vi løfter kofferten fra gulvet opp på sengen for å pakke ut henger det flere støvdotter med.

Frokost 7/10

7

God kaffe. Supergod latte eller cappuccino hvis du bestiller det (gratis). Godt utvalg. Litt mange mennesker og en del kø. Det tar tid før bordet vaskes. Savner en god granola, og hvorfor er det nesten ingen som klarer å servere baconet sprøtt?

Service 9/10

9

Snakk om å være blid! Absolutt alle vi møter på vår vei smiler og sier hei, eller noe annet hyggelig. Du blir sett. Alfa og omega for en gjest. Samtidig virker ikke alle like godt trent; frokostvertinnen opplyser om at det er «lukket», når en annen gjest kommer fem minutter for sent. Maten sto fortsatt framme, hvorfor ikke tilby ham å hente seg en tallerken mat?

Fellesområder 8/10

8

Skt Petri hadde fantastiske fellesområder tidligere. De var ikke ferdig pusset opp da vi testet hotellet, men blir helt sikkert stilige og kommer ganske sikkert til å gi et flott og trendy førsteinntrykk. Men her er vi litt på gyngende grunn foreløpig.

Design og standard 6/10

6

Personlig har vi ikke helt sansen. Standarden er heller ikke god nok med tanke på pris.

Beliggenhet 10/10

10

Hotellet ligger i Krystalgade. Svært hyggelig område midt i smørøyet av København, med gåavstand til «alt».

Valuta for pengene 4/10

4

Litt under midt på treet. Det er et fint hotell, sånn umiddelbart. Men djevelen sitter i detaljene, og de er ikke på plass.

Totalt: 66 av 100 poeng

Nettside: www.sktpetri.com

Konkurrenter