TILBAKEKALLES: Volvo XC60 må på verksted for å få sjekket vindusviskerfestene.

Nye SUV-modeller kan ha en mutter løs:

Volvo XC60 tilbakekalles etter uvanlig feil

Nesten 10.000 biler er berørt i Norge.

Publisert Sist oppdatert

SSom vi kunne fortelle for en drøy måned siden, kommer Volvo på tredje plass over bilmerkene med flest tilbakekallinger.

Det kan både tolkes som at Volvo har relativt mange feil fra fabrikk – og som bevis på at de tar feil og kundeoppfølging på alvor.

Nå skjer det igjen, og denne gangen dreier det seg om en relativt uvanlig feil.

Viskertrøbbel

Volvo Cars’ undersøkelser har påvist et problem med den fremre vindusviskerarmen i bilene som nå tilbakekalles, sier Erik Trosby, kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway

Undersøkelsene viser ifølge Volvo at en mutter som sitter i festeanordningen til vindusviskerarmen ikke er festet godt nok under produksjonsprosessen.

Dette kan i ytterste konsekvens gjøre at armen løsner ved festet, noe som igjen kan føre til nedsatt funksjonsevne, ulyder eller at vindusviskerarmen skraper borti den øvre delen av panseret på bilen.

Feilen virker med andre ord betydelig mindre alvorlig enn svikten ved nødbremsesystemet som førte til en tilbakekalling av over 10.000 Volvoer i mars i år.

– Sjeldent

– Volvo har ikke mottatt noen rapporter om personskader som følge av problemet, og problemet er sjeldent, presiserer Trosby.

– Tilbakekallingen gjøres fordi sikkerhet er av aller høyeste prioritert for Volvo og gjøres som et forebyggende tiltak, derfor velger vi også å kalle tilbake alle biler som potensielt kan ha denne feilen.

Trosby opplyser at denne forebyggende tilbakekallingen gjelder 9781 biler i Norge.

Alle bilene tilhører den nyeste XC60-generasjonen produsert i perioden uke 17 i 2017 til og med uke 21 i 2020.

– Eierne av de berørte bilene blir nå kontaktet og vil få feilen utbedret gratis hos sine respektive Volvo-forhandlere, der den berørte mutteren vil bli strammet til og vindusviskerarmen reparert, sier Erik Trosby.