GLADMELDING: NAF Veibok kommer i sin 32. utgave neste vinter, opplyser redaktør Per Roger Lauritzen.

Kommer i 32. utgave:

Ønsker flere kvinner i den nye veiboka

NAF Veibok kommer i sin 32. utgave neste vinter, men nå ber Veibok-redaktør Per Roger Lauritzen om hjelp: – Send oss tips om kvinner som bør inn i veiboka, sier han.

Publisert

NAF Veibok og Reiseplanlegger presenterer et utall statuer av ymse slag, og føde- og oppvekststeder for kjente personer.

– Det er stoff som mange lesere setter pris på. Folk vil gjerne vite mer om andre folk. De fleste av personene som presenteres er menn. Kanskje ikke så rart siden det såkalte sterke kjønn har lange tradisjoner for å kreve mest plass. Rettferdig mot den andre halvparten av befolkningen er det imidlertid ikke, sier Veibok-redaktør Per Roger Lauritzen.

– NAFs veibokredaksjon vil derfor prøve å rette opp misforholdet. Det er garantert flere kvinner som bør presenteres både i NAF Veibok og i NAF Reiseplanlegger. Det er sikkert kvinner på sokkel som ikke er omtalt, og garantert mange andre kvinner som bør omtales når et sted presenteres i veiboka, sier han.

Bør ikke bli stående

Oppfordringen til leserne av veiboka og reiseplanleggeren er derfor klar:

– Send inn presentasjoner av kvinner som bør inn i veiboka. Da havner de også ofte i NAF reiseplanlegger. Det hevdes at det bak hver vellykket mann ofte står minst en forundret kvinne. Der bør de ikke bli stående, sier Per Roger Lauritzen.

Men han er ikke bare ute etter kvinner som bør inn i veiboka. Lauritzen tar gjerne imot alle slags tips om nytt innhold. NAF Veibok skal etter planen ut i ny utgave i januar 2022. Arbeidet med å oppdatere denne er i full gang. Tips om nytt innhold i veiboka må derfor komme til redaksjonen innen 1. mai 2021 for at det skal komme med i den nye utgaven.

Alle innspill kan sendes Veibok-redaktøren på hans e-post-adresse per.roger.lauritzen@naf.no