VINTEREVENTYR: Radisson Blu Mountain Resort på Beitostølen ligger like ved skiheisen og turløyper. Foto: Radisson Blu
VINTEREVENTYR: Radisson Blu Mountain Resort på Beitostølen ligger like ved skiheisen og turløyper. Foto: Radisson Blu

Hotelltesten: Radisson Blu Mountain Resort, Beitostølen

God glid i fjellheimen

Øverst, rett overfor skiheisen ligger det som litt klønete heter Radisson Blu Mountain Resort – egentlig et gammelt hotell fra rundt 1970-tallet. De har klart å oppgradere og gjøre det til et hotell som fortsatt holder stilen – helt fra parkeringsplassen til det lysende inngangspartiet og den åpne resepsjonen med fyr på peisen.

Publisert Sist oppdatert

Radisson Blu Mountain Resort Beitostølen

85 poeng

Pris: Beitostolen Resort, Bygdinvegen 3812, 2953 Beitostølen Tlf: 61 35 10 00, 16 minutter å gå til ladestasjon

Beliggenhet 10/10

Flott beliggenhet helt øverst på Beitostølen med stolheisen rett på den andre siden av veien. Skiløype rett utenfor. Kort avstand til flere restauranter, matbutikker og andre butikker. Her kan du parkere bilen og la den stå.

Rom 9/10

Stort og hyggelig med plass til to gode lenestoler og en arbeidspult. Nymalt og fint. Store vinduer mot fjell og vidder. Gang med god garderobeplass, men savnet flere hengere og skuffer til klær. Vannkoker og lite kjøleskap. Helt topp!

Standard 8/10

Hotellet er på ingen måte nytt, men standarden er gjennomgående god, og det er pusset opp og løftet så du ikke føler at hotellet fortsatt er et gammeldags høyfjellshotell.

Senger 7/10

Nye, gode rammemadrasser med stort polstret hodegjerde og nattbord på hver side. Pent oppredd, men dynene er tynne og syntetiske. Litt lyder fra folk som går i gangen, men ellers stille og deilig.

Frokost 8/10

Stor buffetfrokost med varm og kald mat. Flere typer ferskt brød, grøt, stekte egg og pølser. Du kan presse din egen appelsinjuice. Mange sorter pålegg og friske grønnsaker. Pent lagt opp. Deilig med utsikt ut.

Bad 8/10

Pent og nyoppusset, flislagt bad med marmorbenk og god dusj. Ingen baderomsprodukter, bare såpe/sjampo fra dispenser. Hårføner.

Fellesområder 9/10

Hyggelige fellesområder med gode stoler og flere sittegrupper foran peisen. Stor svømmehall med 25 meters basseng, lite småbarnsbasseng og godt utstyrt treningsrom. Badstue og squashhall. Tørkerom for vått skitøy.

Renhold 9/10

Rent og pent, ingen støv på noen flater, annet enn litt på toppen av TV-en. Rent, pent og ryddig over hele hotellet.

Valuta for pengene 9/10

1520 kroner en hverdag utenom høysesong, er relativt mye, men her får du også mye for pengene med raus frokost, svømmebasseng, trimrom og gangavstand til skiløyper og bakker.

Beitostølen er vokst fra å være en seterbygd, til å bli en skibygd til å bli en ski resort. Men mens en del andre skisteder er bygget i stykker, har Beitostølen stort sett klart å skape et sted hvor det er hyggelig å gå fra løypa, via after ski og shoppingrunde til å avslutte med middag i en av restaurantene.

På Radisson Blu Mountain Resort blir vi ønsket velkommen og til og med tatt i hånden før vi får tildelt rom i andre etasje.

De teppelagte trappene og de lange gangene med rom på begge sider, vitner om en litt annen tid, men kommer du inn på rommet er følelsen forsvunnet.

Dobbeltrommet er stort og rommelig og med en hel vindusvegg ut mot fjell og snøkledt landskap. Rett utenfor vinduet går til og med tre reinsdyr, tamme riktignok, og beiter. Det er passe eksotisk, selv for en nordmann. Det er ingen andre som kan se inn, så du kan trekke gardinene fra og nyte utsikten, det er en luksus.

Rommet er nymalt, dobbeltsengen er ny og har et stort og godt hodegjerde. Vil du ha en kopp kaffe, kan du sette på vannkokeren, og har du en flaske vann eller kanskje en øl, kan du sette den i kjøleskapet eller det som strengt tatt er en tom minibar.

Men enda hyggeligere er det å gå ned i baren og kjøpe noe å drikke og sette seg foran den store, åpne peisen.

Dagen etter starter vi dagen i svømmebassenget. Egentlig er det riktigere å kalle det en svømmehall. Det er et 25 meters basseng hvor det er lagt opp til at du kan svømme dine lengder. Eller du kan ta deg en tur i treningsrommet ved siden av. Der står det tredemøller og sykler, flere styrkeapparater, slynge og vekter. Ingen skal påstå at du ikke kan ta en skikkelig økt her.

Også her er det store vinduer ut mot det åpne landskapet utenfor. Når du er på Beitostølen skal du tross alt føle at du er midt i fjellheimen.

(Testet av Motor i februar 2018. Ingen vet at vi tester hotellet mens vi bor der.)