UTROLIG BELIGGENHET: Haukeliseter fjellstue ligger flott til på fjellovergangen mellom øst og vest. Det gjør overnattingen til en opplevelse. Foto: Fredrik Haaverstad

Hotelltesten: Haukeliseter fjellstue

En overnatting utenom det vanlige

Vi er veldig positivt innstilt til de norske turisthyttene. Men billige er de nødvendigvis ikke. Vi kunne tenkt oss litt mer komfort når vi først har valgt å betale for eget rom og bad. Vi snakker ikke luksus, men litt bedre senger, dyner, og håndklær. Og bitte litt varme på badet.

Publisert Sist oppdatert

Haukeliseter fjellstue

74 poeng

Pris: Pris: Vi betalte 1.512 kroner for et dobbeltrom inkludert frokost. Internett. Rabatt for DNT-medlemmer. Haukeliseter Fjellstue, Vinjevegen 6782, 3895 Edland Tlf: 35062777, ladestasjon

Beliggenhet 10/10

Rett og slett fantastisk. Fjellstuen ligger midt i fjellheimen og ved et stort fjellvann, og likevel med enkel innkjøring fra E134. Det er flotte turmuligheter både vinter og sommer. Mange kiter rett utenfor døren.

Rom 6/10

Over tunet og opp en smal trapp til 2. etasje. Rom med enkel standard og en stor, åpen hems med ekstra sengeplass. En liten sofa gir ekstra sitteplass. Ikke TV. Flott utsikt over fjellene og et fjellvann.

Standard 8/10

Solid og skikkelig, selv om soverommene er litt slitt. Men resten av hotellet fremstår veldig hyggelig og i god stand.

Senger 5/10

Veldig smale enkeltsenger. Tynne syntetiske dyner og puter. Stille og deilig.

Frokost 9/10

Veldig god frokost med nybakt brød som bakes på huset. (Du kan også kjøpe med deg brød hjem.) Havregrøt og egg, og et normalt godt utvalg av pålegg. Skal du på tur, kan du smøre matpakke og få med deg varm drikke på termos mot et tillegg. God kaffe.

Bad 4/10

Lite og enkelt innredet bad. Veldig kaldt. Det spørs om varmekablene er på. Billig dopapir og bare såpe, ikke sjampo. Tynne håndklær.

Fellesområder 9/10

Hyggelige fellesområder som nylig er pusset opp i en stil som kler en fjellstue. Solide møbler og hyggelige sittegrupper. Tente stearinlys og fyr på peisen. Toalettene i fellesområdene har vært en svakhet, men disse er nye og pene. Vedfyrt badstue og stamp utenfor.

Renhold 8/10

Rent, pent og ryddig, men litt slitt.

Valuta for pengene 6/10

Standarden på rommet er enkel, og prisen står ikke helt i stil, med unntak av frokosten. Samtidig er Haukeliseter en opplevelse.

Etter å ha kjørt over de fleste fjellovergangene i Norge, må det være lov å mene at Haukeli kanskje er den aller flotteste. Og når man kommer opp på platået – med fjellene og fjellvannet, så dukker Haukeliseter opp som et kjærkomment stopp for mat og overnatting.

Vi kåret kafeen til vinneren av Årets beste veimat i 2017. Hva med overnattingen? Det er enkelt, bare så det er sagt. Dette er en DNT-hytte og ikke noe luksushotell. Det visste vi for så vidt, men et par grep kunne likevel gjort opplevelsen bedre.

 

De fineste rommene synes vi, er de som ligger ned mot vannet og har utgang rett ut. Standarden er omtrent som de andre rommene vi har overnattet på her, men det er noe med det å ha fjell og vann rett utenfor døren.

 

Rommene er utstyrt med det aller mest nødvendige. Det er enkle senger, og de er så smale at vi var redd vi skulle dette ut i løpet av natten. Madrassen er likevel god nok. En sofa gir ekstra sitteplass så man slipper å måtte sitte på sengen.

Denne gangen har vi fått ett av rommene som har hems med en ekstra seng. Det er høyt under taket og ordentlig trapp opp, så det føles mer som en åpen andre etasje enn en hems. Derfor er det et fullgodt alternativ, ikke bare for barn, men også for en tredje voksen.

Badet er lite og kaldt, selv om det er varmekabler. Vi har aldri opplevd at de har vært slått på. I hvert fall har de ikke gitt noen varme. Det er billig toalettpapir, tynne håndklær og bare såpe, ingen sjampo i dusjen.

Men om rommene er enkle, og du må over tunet for å komme inn i resepsjonen og kafeen, så er fellesområdene veldig hyggelige. De er nyoppusset i en hyggelig stil som passer på en fjellstue som dette.

 

Og det er ikke mange steder du kan kle godt på deg og vandre ned i vannkanten for å sette deg i den vedfyrte badstuen eller i stampen under stjernehimmelen. (Fyres hver lørdag og oftere i feriene.) Og går det for hett for seg, kan du hoppe i fjellvannet eller rulle deg i snøen for å klare tankene.

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi kommer.)