LEK OG MORO: Hyggelig, avslappet og sosialt - loungen er et godt sted å være. Foto: Joseph Miller/Generator Hostels

Hotelltesten: Generator Copenhagen, København

Her kommer du til å fryse på rumpa

Jeg ble litt deppa da jeg kom på rommet. Når du nesten fryser fast i dosetet, reagerer jeg gjerne sånn. Det hjalp å komme ned i loungen, for det er der du skal være.

Publisert Sist oppdatert

Generator Hostel København

73 poeng

Pris: Vi betalte 773 norske kroner (584 DEK) for dobbeltrom uten frokost. Priser fra 735 kroner (555 DEK) på nettet. Seng i flersengsrom fra ca. 180 kroner. Frokostbuffet 85 kroner (65 DEK). Generator Copenhagen, København Adelsgade 5-7 Tlf. +45 7877 5400, ladestasjon i Borgergade

Beliggenhet 9/10

Veldig sentralt i en litt trist gate nær Kongens Nytorv og Strøget.

Rom 6/10

Enkelt og lite med to smale rammemadrasser inn mot veggen, en garderobestang og en hylle som skrivebord.

Standard 7/10

Enkel og grei standard. Rommene er nyoppusset. Det som trekker opp er loungen og terrassen i en gjennomført og avslappet stil. Litt slitt.

Senger 6/10

Smal og litt hard seng. Tynne syntetiske dyner og puter. Plastlaken over overmadrassen. Et pledd lot seg ikke oppdrive, men når man er én kan man bruke begge dynene.

Frokost 9/10

Buffet med ferske, gode rundstykker, kjøttpålegg, syltetøy, ost og kokt egg. Mye bedre enn ventet for 85 kroner. Hadde de ansatte smilt, ville det ha vært topp.

Bad 6/10

Nye fliser, nytt dusjarmatur, og dusjforhenget virker relativt nyvasket. Iskaldt, ingen oppvarming. Hårføner, ingen hyller, ikke shampoo.

Fellesområder 9/10

Hyggelig og uformelt, men litt slitt. Spill, shuffleboard og en lang pallesofa. Stor terrasse med mange sittesoner.

Renhold 8/10

Jevnt over godt renhold, selv om såpedispenseren og søppelbøtten på badet er litt slitt.

Valuta for pengene 7/10

De lover luksus, men det er skrelt ned til et minimum. Prisen forsvarer det, men vi har bodd like billig i Oslo, og da har komforten vært bedre enn dette. Fine fellesområder.

Generator er en kjede med hosteller i Europa. Her er både voksne par og godt voksne som reiser alene, men gjengene med asiatisk ungdom er i flertall.

Det er avslappet og uformelt, selv om du velger bort køyeseng i 8-mannsrom.

Men luksusen er vanskelig å få øye på, selv om de skriver: «Generator Hostels er ikke som noe annet hostel. Vi kombinerer rimelige luksusrom med sosiale aktiviteter».

Dobbeltrommet er lyst og nyoppusset, men trangt selv om det plass til en liten pult og en puff.

Badet er lite og flisene iskalde. Det er her det kalde dosetet kommer inn i bildet. Dusjarmaturen er nytt, og dusjforhenget virker nyvasket, men det er ingen steder å sette toalettsakene.

Les også: Hotel SP34, København - Dansk design og lave skuldre

Dynene er av de tynneste, og jeg går i resepsjonen og ber om et pledd. Han lover å komme opp med det samme, og han er virkelig raskt tilbake – med nytt sengetøy.

Det er litt symptomatisk for servicen. Det virker litt uproft. Ved ankomst får du nøkkelkortet, men ingen informasjon om internett, frokostservering eller at det er utsjekk så tidlig som 10. Ingen smiler, ingen hilser.

Fellesrommene er oppturen, med en diger pallesofa, flere sittegrupper, shuffleboard, flipperspill og musikk. Folk slanger seg i sofaene, og ute på den kjempestore terrassen spiller en gjeng voksne menn petanque i et stort telt i mørket.

Les også: Hotel Guldsmeden Bertrams, København - Det er de små tingene som teller

Frokosten til bare 85 kroner overrasker med ferske, gode rundstykker, egg, flere sorter pålegg, yoghurt og flere frokostblandinger. Og det er masse plass, du kan sette deg hvor du vil – også i sofaen.