EL-BOBIL: Med Cyberlandrs boenhet transformeres Cybertruck til et rullende annet hjem - for to.

Ut på tur med Cyberlandr:

Her er påbygget som gjør Tesla-favoritten til en bobil

Noen måtte selvsagt få idéen: Her er Cyber-camperen – et påbygningssett som gjør den kommende Tesla Cybertruck til en bobil.

Publisert Sist oppdatert

Ting tar tid, ikke minst for de utålmodige blant dem som satte seg på interesseliste for den kommende elektriske pickup-en til Tesla, Cybertruck.

Enda mer tid ville det tatt dersom Tesla selv skulle lansere alle de mulige variantene av sine modeller. Heldigvis finnes det nok av kreative sjeler der ute som påtar seg den jobben.

Dermed har vi allerede Tesla-stasjonsvognen, Tesla begravelsesbilen, Model X som ambulanse, Model S som elegant kabriolet - og Tesla Model 3 ombygd til pickup, for å nevne dem som har fått mest oppmerksomhet.

Camper/bobil

Og kommer altså camperen basert på Cybertruck.

Selskapet Cyberlandr avduket sin virtuelle versjon av en Tesla-campingbil denne uka.

Teslas Cybertruck kommer ikke på markedet før til neste år, så det er godt gjort å vise camper-versjonen allerede nå. Cybercampr skal ha for at de designmessig har lagt seg på Teslas linje her, med sine rette, renskårne linjer.

Konseptet er av pop-up-typen:

Det kan legges sammen slik at det går i ett med bilens fasong. Så kan det utvides så det når fire ganger høyden det er plassert over bakken og strekkes bakover så det dekker den nedfelte lemmen på planets bakre del.

Som seg hør og bør, har den et uttrekkbart tak med en stor flate dekket av solcellepaneler med en samlet kapasitet på 500 watt.

To rom med kjøkken

Innenfor denne begrensede overflaten er det faktisk gjort plass til to små rom: Et hovedrom som tjener som spiserom/stue og soverom, og et mikroskopisk bad.

Hovedrommet har et kjøkken med kjøleskap under benkeplate, en vask og en induksjonsplate for matlaging.

Springen er stemmestyrt/berøringsfri og det flislagte gulvet er oppvarmet.

De to stolene kan også konfigureres om til senger, og kan tas med ut av boenheten om man ønsker å sitte ute. Vindusflatene formørkes elektro-kromatisk som erstatning for gardiner.

Satelitt-nett og tekno-bad

Går man lei av å se på naturen mens man er der ute, kan man se på TV – via en 32-tommers flatskjerm på den ene veggen. Denne kan også benyttes som arbeidsskjerm om Cyberlandr-enheten brukes som mobilt kontor.

Nettilkobling vil selvfølgelig kunne foregå overalt takket være StarLink satelittforbindelse.

Cyber-badet har blant annet et selvrensende tørrtoalett slik at man slipper å ha tank til spillvann. Dusjen har resirkulering av vann i fire stadier

Cyberlandr presiserer at de endelige spesifikasjonene vil kunne måtte endres noe, da Cybertrucks dimensjoner når den kommer i produksjon ikke er endelig kjent.

Fra 340.000 kroner

Boenheten kan likevel allerede nå reserveres mot et depositum på 5000 dollar (ca. 42.500 kroner), noe som gir 20 prosent rabatt på salgsprisen for de 20 første kundene. Da koster boenheten totalt 39.995 dollar (ca. 340.000 kroner). Man kan også reservere mot et mindre beløp i depositum – ned til 100 dollar, og betaler da totalt opptil litt over 380.000 kroner.

Når reservasjonsperioden utløper og direktesalget kan starte, er prisen satt til 49.995 dollar (ca. 425.000 kroner).

Cyberlandr demonstrerer cybertruck-camperkonseptet i denne videoen:

.