LITEN LURING: Dette er neste Toyota Aygo.
LITEN LURING: Dette er neste Toyota Aygo.

Her er neste Toyota Aygo:

Bensintassen som lurte elbilverden

Hvordan få oppmerksomhet rundt en bil som solgte bare 72 eksemplarer i fjor? Jo, kle den opp som elbil!

Publisert

Vel, vi har ikke grunnlag for å tillegge PR-apparatet til Toyota slike vikarierende motiver. Men det er et faktum at Toyota for en drøy uke side publiserte et bildeutsnitt av en ny modell med fancy lyktebånd og en lukket grill.

Og veldig fort spredte nyheten seg til både medier og forhandlere om at Toyota hadde begynt å lekke bilder av sin bebudede elektriske SUV. Den lukkede grillen fortalte alt.

Avsløres i april

Men alle tok feil. Motor også.

Riktig nok kom det mer eller mindre samtidig et bilde av en tildekket Toyota som skal avsløres på bilutstillingen i Shanghai om en drøy måned, og dette er definitivt den kommende el-SUV-en.

LITEN: Fra denne vinkelen er det lett å se at det er en liten modell, og med tydelige trekk fra dagens Toyota Aygo.
LITEN: Fra denne vinkelen er det lett å se at det er en liten modell, og med tydelige trekk fra dagens Toyota Aygo.

Mer frampek

Men bildene som lurte oss, var altså en Toyota Aygo. Eller mer presist, en konseptversjon av en mulig kommende Aygo, bygd på samme plattform som dagens Toyota Yaris (les test her). I de mørkere feltene på bildet skjulte det seg en gapende grill.

Aygo er den minste Toyotaen du kan kjøpe. Men få gjør det. 72 i hele fjor, 20 så langt i år. Modellen er mer eller mindre utradert av elbilene.

Toyota gir nå bilen en meget modig designmessig oppgradering. Forhåpentligvis et frampek mot kommende elbiler – ikke bare et alminnelig pek til alle som venter på en elbil fra giganten.