GIR STØTTE: Markedsdirektør Audhild Kvam og Enova gir støtte med 200 000 kroner per hurtiglader. Foto: Enova
GIR STØTTE: Markedsdirektør Audhild Kvam og Enova gir støtte med 200 000 kroner per hurtiglader. Foto: Enova

Sjekk om din kommune er på lista:

I disse 287 kommunene kan man få støtte til hurtiglader

287 kommuner står på lista over kommuner hvor man kan få offentlig støtte til bygging av hurtigladere for elbiler. Enova dekker 40 prosent av kostnadene.

Publisert Sist oppdatert

Dette er lista over kommunene som kan få støtte.

Både offentlige og private aktører kan søke om støtte.

– Enova har bidratt til 230 hurtigladere langs hovedfartsårene mellom landsdelene, og i større byer bygges det nå hurtigladere uten offentlig støtte, men mange andre steder har ikke elbilsatsingen kommet i gang. Nå vil vi sette fart på markedet også på disse stedene, og gjøre elbilen til et reelt alternativ for enda flere, sier Enovas markedsdirektør Audhild Kvam.

Det finnes tre ulike hurtigladestandarder, og Enova støtter kun såkalte trippelstandard-ladere, altså hurtigladere med alle tre standardene. Enova kan støtte utbygging i kommuner som i daghar færre enn 2 lademuligheter for minst én av de tre hurtigladestandardene. Enova dekker 40 prosent av investeringskostnaden, med en øvre grense på 200 000 kroner per hurtiglader.

Les også: Vi har testet fire av de mest populære elbilene

– Vi skal bidra til å framskynde utviklingen, og behandler søknadene etter først-til-mølla-prinsippet. Her lønner det seg med andre ord å være tidlig ute, sier Kvam.

Hun understreker at det ikke nødvendigvis er kommunen som må søke om støtte:

– Både offentlige og private aktører kan søke, det er hvilken kommune hurtigladeren skal bygges i som er avgjørende. Vi støtter like gjerne den lokale bensinstasjonen, eller en dagligvarehandel som ser at det kan være kunder å hente på å tilby hurtiglading, sier Kvam.

Her finner du info om ordningen!