«KILDE TIL LIV»: Skodas første el-SUV for modellnavnet Enyaq. Foto: Skoda
«KILDE TIL LIV»: Skodas første el-SUV for modellnavnet Enyaq. Foto: Skoda

Skoda legger bort Vision:

Her er navnet på en av årets garanterte bestselgere

Vi får håpe bilen akselerer raskere enn Skoda slipper ut detaljer om sin neste elbil, men nå er det omsider klart at el-SUVen som en gang var Vision iV skal bli hetende Skoda Enyaq.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Skodas første helelektriske SUV får navnet Enyaq, og kommer trolig på det norske markedet i høst.

Navnet har kanskje ikke all verdens betydning, men siden Skoda-SUVen er ventet å bli en av årets virkelige bestselgere kan det kanskje ha en viss etymologisk interesse, for dem som er nysgjerrig på ordenes opprinnelse.

Enyaq er utledet av ordet enya, i følge Skoda. Og da snakker vi ikke om den irske sangerinnen, men om betydningen «kilde til liv», hvis vi skal tro bilprodusenten. Ordbøkene sier at det irske «enya» direkte oversatt betyr kjerne eller ild.

Som bilene i Skodas fossildrevne SUV-serie Kamiq, Karoq og Kodiaq får også el-SUV’en en Q på slutten.

I den grad man skal tolke noe som helst av signalene fra Skodas navnelaboratorium, går det an å vente flere elektriske SUVer som starter på E og slutter på Q.

Og så lurer du kanskje på hvor lille Citigo-e iV hører naturlig hjemme i det navnepuslespillet? Det er du i så fall ikke alene om. Men tanken om en elektrisk portefølje med bilnavn som sluttet med iV – som i «intelligent Vehicle» – var tydeligvis ikke hogd i stein.

Planen er fortsatt at iV-porteføljen skal telle 10 modeller innen 2022.

Uansett navnebakgrunn:

Enyaq kommer til Norge i løpet av året, med fem seter og mulighet for hengerfeste.