NYKOMMER: Blir MG et navn på alles lepper, slik Kia og Hyundai og Jaguar er blitt etter at bilene ble helelektriske? Nykommeren er klar på markedet fra januar, til en svært gunstig pris.
NYKOMMER: Blir MG et navn på alles lepper, slik Kia og Hyundai og Jaguar er blitt etter at bilene ble helelektriske? Nykommeren er klar på markedet fra januar, til en svært gunstig pris.

Norgesavtalen i boks for MG:

Kinesisk el-SUV er bare noen uker unna

MG har endelig funnet en norsk distribusjonspartner til sin elbil. Dermed er den svært rimelige SUV-en til salgs allerede i januar.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: MG ZS kommer i to utgaver og fem farger, til enten 229.900 kroner eller 249.900 kroner.

Det er Norwegian Mobility Group, et selskap i Gill Gruppen – mest kjent for å importere Subaru – som skal ta MG ZS til Norge.

Bilen vil bli tilbudt gjennom en nettløsning i kombinasjon med utvalgte prøvekjøringssentre over rundt landet.

– Vi har alltid hatt et spesielt bånd til MG. Vi importerte dem faktisk til Norge fra 2000, så vi er ganske stolte over å få legge til rette for returen deres til Norge neste år. Med helelektriske MG ZS har vi sannsynligvis den mest konkurransedyktige SUV-en på markedet i dette segmentet, sier daglig leder i Norwegian Mobility Group Jan Kåre Holmedal.

Les også: Her er alle Motors elbiltester

Mellomstor

Det er SAIC, Kinas største selskap innenfor bilindustrien, som eier MG.

– Vi er svært fornøyd med å ha fått med en partner som deler vår lidenskap til MG og til framveksten av elbiler. Vi føler oss sikre på at en helelektrisk mellomstor SUV som dette kommer til å passe perfekt i det norske markedet, sier Aiden He, President i SAIC Motor Europe.

MG ZS får et batteri på 44,5 kWt, som skal gi en rekkevidde på over 263 kilometer. I følge produsenten er ladetiden med inntil 85 kW 40 minutter fra 0 til 80 prosent. Bagasjerommet er oppgitt til 470 liter, som er svært bra på en bil i denne størrelsen.

Men det beste er nok prisen.