VISION E: Skodas elektriske bil har fire seter, to motorer på 306 hester og er like stor som en Kodiaq. Foto: Rune Korsvoll

Frankfurt-utstillingen: Kjører 500 kilometer på én lading

En kulere Skoda har du aldri sett! Og den er elektrisk…

I 112 år har Skoda bygget biler, men aldri en som denne. Vision E har et utseende det er lett å forelske seg i – og den er elektrisk. Skodas skal bygge fem elektriske biler i forskjellig størrelse. Den første kommer i 2020.

Publisert Sist oppdatert

Skoda har hatt tradisjon for å bygge praktiske og rimelige, men ikke særlig spennende biler.

Det blir det nå en forandring på.

Vision E skal ifølge Skoda være designmessig ganske nær den bilen vi får se på veien. At den er elektrisk, passer rett inn det norske bilkjøpere ønsker seg mest av alt for tiden.

Les også: Nye SUV-er på rekke og rad fra Skoda

Bilen Skoda viser fram på bilutstillingen i Frankfurt mandag kveld har fire frittstående seter og to elektriske motorer – en på forakselen og en på bakakselen.

Det betyr at bilen får firehjulstrekk.

Til sammen yter motorene 306 hester.

Les også: Motor tester Skoda Kodiaq - en bil for store anledninger

Den første elektriske bilen fra Skoda kommer etter planen i 2020.

Det høres kanskje ut som lenge til, men to år i bilbransjen er «rett rundt hjørnet».  Om det blir denne eller en annen variant, har Skoda ikke sagt noe om.

Vi sier bare: Kom med den, jo før, jo heller.

Og ikke for dyr.

– Vi kommer med fem forskjellige elbiler bygget på denne plattformen. Både størrelse og utseende blir forskjellig. Den første kommer på veien i 2020, sier Jan Erik Haugen som er informasjonssjef for Skoda i Norge.