AVANSERT: DS 3 E-TENSE er laget på samme plattform som blant andre Peugeot e-208 og Opel Corsa-e. Nå får den lille elbilen eksklusiv lysteknologi.
AVANSERT: DS 3 E-TENSE er laget på samme plattform som blant andre Peugeot e-208 og Opel Corsa-e. Nå får den lille elbilen eksklusiv lysteknologi.

DS 3 E-Tense får avansert teknologi:

Lyse utsikter for liten elbil

DS lever litt i skyggen av sine mer kjente konsernsøsken – men har som mål å levere på eksklusivitet. Ikke minst på lysfronten.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: DS 3 er den mest luksuriøse lille elbilmodellen fra Peugeot-konsernet.

I tillegg til DS, består den store PSA-familien av mer kjente Peugeot og Citroën – og ganske nylig adopterte Opel.

Og sistnevnte lyser bokstavelig talt opp konsernet med sin stolte historie innenfor lysteknologi.

I denne omgang er det den lille DS’en som får nyte godt av ekspertisen.

På fra 40…

Lyssystemet har fått navnet DS Matrix Led Vision, og er standard på utstyrsnivået Grand Chic. Funksjonen aktiveres automatisk når du passerer 40 kilometer i timen. 

Enkelt sagt, kan du kjøre med fjernlys hele tiden, uten å blende andre bilister.

Lysbildet styres av et kamera som sitter i frontruten, og som gjør at det automatisk tilpasser seg andre biler.

Når det kommer en bil imot som fanges opp av kameraet, vil lysene skape en sektor rundt denne bilen som gjør at den ikke blendes. Lysstrålene på hver side forblir uberørt.

...og av ved 25

Lyktene består av tre LED-moduler for nærlys og en Matrix-modul med 15 identiske segmenter som tennes og slukkes gradvis, avhengig av trafikkbildet foran bilen.

Lysene aktiveres når farten passerer 40 kilometer i timen og deaktiveres når farten synker under 25 kilometer i timen. Det eneste sjåføren trenger å gjøre er å beholde lysbryteren på «auto».

– Det er moro å tilby en så luksuriøs og innovativ teknologi i dette segmentet. Lysene skaper en kjøreglede i mørket som til nå har vært svært få forunt. DS 3 Crossback E-Tense har mye spennende utstyr som passer Norge bra, for eksempel forvarming av kupé, og kundene kommer garantert til å sette pris på Matrix-lysene også, sier Thomas Christensen, direktør DS Automobiles Norge.