ARBEIDET HER: Den tidligere vegvesen-ansatte jobbet ved Arendal trafikkstasjon.

Straffesak berammet:

Vegvesen-ansatt nekter straffskyld

I tre adventsuker må en tidligere bruktbilselger, hans eks-samboer og en avskjediget vegvesen-ansatt svare for en alvorlig tiltale i retten.

Publisert

De to mennene og kvinnen er tiltalt i en alvorlig korrupsjonssak.

Den tidligere bruktbilselgeren Geir Egil Olsen (44) og den tidligere vegvesen-ansatte (43) skal ifølge en internrapport fra Statens vegvesen ha samarbeidet om registrering og godkjenning av falske og mangelfulle salgsmeldinger for kjøretøy, hvor Olsen ble oppført som ny eier.

Bruktbilselgeren skal ha bestukket den vegvesen-ansatte med minst 201.282 kroner. I tillegg skal han ha fått kreditt på flere av de 25 bilene han skal ha kjøpt av Olsen.

Den utro tjeneren skal ifølge rapporten fra internrevisjonen i Statens vegvesen også ha utstedt førerkort på feilaktig grunnlag.

Kvinnen, Olsens eks-samboer, var ansatt på kontoret i bruktbilfirmaet – som var blant landets største.

Nekter

Den tidligere ansatte ved Arendal trafikkstasjon jobbet ved trafikkstasjonen i mange år, men ble varetektsfengslet og senere avskjediget. I dag står han utenfor arbeidslivet.

Han nekter straffskyld.

– Han erkjenner ikke straffskyld på noe punkt i tiltalen, opplyser hans forsvarer, advokat Svein Kjetil Stallemo til Motor.

Fra 30. november

Tiltalen mot de tre ble tatt ut av statsadvokaten i sommer, og rettssaken er nå berammet i Aust-Agder tingrett fra 30. november og i tre uker fremover.

Bruktbilselgeren ble i vår dømt til fire års ubetinget fengsel for blant annet 75 grove bedragerier. Denne dommen er anket – og ikke rettskraftig.

Også hans eks-samboer er dømt til 150 timers samfunnsstraff for bedragerier og forfalskninger.