HUSK SKATTEN: Utleie av bobil skattes hardere enn utleie av bolig.
HUSK SKATTEN: Utleie av bobil skattes hardere enn utleie av bolig.

Utleie er skattepliktig:

Pass deg for denne bobil-fella

Årets spesielle sommer gjør at det aldri har vært lettere å leie ut bobiler og campingvogner i Norge. Men husk at hvis leieinntekten overstiger 10.000 kroner må du betale skatt.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg skjønner jo hvorfor Skatteetaten minner om dette nå, sier Anita Hokholt Engh, fagsjef i Norsk Bobil og Caravan Club (NBCC) til Motor.

– Korona har ført til at mange har kjøpt bobil og campingbil, ikke nødvendigvis bare for å ha disse selv. Mange gjorde det også med tanke på leie ut fordi etterspørselen ble så stor.

Reglene er at leieinntekter inntil 10.000 kroner er skattefrie.

– Overstiger leieinntekten denne grensen vil hele inntekten være skattepliktig og skal tas med i skattemeldingen, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ernst Larsen i Skatteetaten til Motor.

Skattes strengere

Det betyr at utleie av bobiler og camping skattes strengere enn utleie av hytte, hvor 85 prosent av beløpet som overstiger 10.000 kroner er skattepliktig.

Som utleier av bobil og campingvogn er du, som ved annen utleie, selv ansvarlig for å ta med inntekten i skattemeldingen.

Norsk Bobil og Caravan Club har ikke fått henvendelser spesielt om skatt på utleie fra sine medlemmer, og har heller ikke anbefalt utleie.

250.000 har bobil eller campingvogn

– Men vi har fått forespørsler om å lage leiekontrakter, noe vi ikke har tilbudt. Derimot har vi gitt råd om å sjekke med forsikringsselskapet med tanke på hva som er dekket ved eventuell utleie, sier Anita Hokholt Engh.

Klubben har ikke tall på hvor mange bobiler og campingvogner i Norge som er ute på såkalt fricamping, altså ikke står fast på en campingplass, men opplyser at rundt 250.000 nordmenn eier en bobil eller en campingvogn.