NÆRMER SEG: Polestar 2 er endelig en synlig størrelse, her er et bilde av førermiljøet. Neste elektriske bil ut – Polestar 3 – blir en SUV, trolig i Tesla Y-størrelse.
NÆRMER SEG: Polestar 2 er endelig en synlig størrelse, her er et bilde av førermiljøet. Neste elektriske bil ut – Polestar 3 – blir en SUV, trolig i Tesla Y-størrelse.

Polestar 3 utfordrer Tesla Y:

Kommer med sporty SUV

Bare noen dager etter at vi fikk se sedanen Polestar 2, presenteres en ny sporty SUV fra Volvos helelektriske underselskap.

Publisert Sist oppdatert

I motsetning til en del bilprodusenter, som nesten har flere tall- og bokstavkombinasjoner etter modellnavnet enn de selger biler, så gjør Polestar det befriende enkelt:

Etter Polestar 2 kommer nemlig Polestar 3.

Og før begge disse kom – ja, helt riktig – Polestar 1.

Førstemann var en hybrid.

Fra nummer to og utover blir det heleelektrisk.

Les også: Varsler priskrig mot Tesla

Kommer i 2021

Polestar 2 betraktes som en direkte konkurrent til Tesla Model 3, selv om verken pris eller lanseringstidspunkt er klart.

Polestar 3 antas å bli en direkte konkurrent til Tesla Y, den kompakte SUV’en som lanseres om få dager (14. mars), og Audi Q4 e-tron, som kommer i starten av 2021.

Operativ sjef i Polestar, Jonathan Goodman, sier ifølge Electrek.co at Polestar 3 vil komme i slutten av 2021. Han presiserer også at Polestar ønsker å være et premium-merke, uten at de skal havne i det aller dyreste sjiktet.

Det er grunn til å tro at Polestar 4 blir en større og mer romslig SUV. Og apropos de enkle modellbetegnelsene. Ifølge Goodman passer det selskapets filosofi utmerket.

– Det handler om å fjerne det unødvendige, fastslår han.

Les også: Sjekk vår Model 3-test