FÅR OPP FARTA: Kia hevder å ha fått orden på batterileveransene og varsler vesentlig høyere tempo på utleveringene til de mange som står på venteliste for e-Niro (bildet) og e-Soul fra januar. Foto: Tomm W. Christiansen
FÅR OPP FARTA: Kia hevder å ha fått orden på batterileveransene og varsler vesentlig høyere tempo på utleveringene til de mange som står på venteliste for e-Niro (bildet) og e-Soul fra januar. Foto: Tomm W. Christiansen

Nå kommer endelig Kias elbiler:

– Situasjonen har vært meget utfordrende

Kia har forlengst produsert to av markedets mest ettertraktede elbiler, men elendige leveringer gjør at e-Niro og e-Soul ikke blir blant årets 10 mest solgte elbilmodeller – selv om man slår sammen tallene. Nå lover selskapet bedring.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Kia e-Niro og Kia e-Soul har henholdsvis 675 og 465 nybilregistreringer i årets 11 første måneder – av et totalt elbilsalg på 56.893 biler.

– Siden lansering har etterspørselen etter e-Niro vært stor i hele Europa, og leveringssituasjonen har vært meget utfordrende. Dette gjelder alle land, også Norge, sier Mette S. Sauge, informasjonsansvarlig i Kia Bil Norge, til Motor.

– De siste tre månedene har produksjon av biler økt betydelig både for e-Niro og e-Soul, som selvfølgelig er veldig positivt sett med våre øyne. Vi får økte leveringer fra januar måned, og får vel rundt 2-300 biler totalt pr måned i starten av året. Det gjør at vi kommer raskt gjennom reservasjonslistene, og at kundene får tilbud om å skrive kontrakt, sier Sauge.

Les Motors Kia-tester her!

– Hvor mange står på listene?

– På reservasjonslisten for e-Niro er det nå ca. 3900 navn, og på e-Soul listen ca. 800. e-Niro-listen er stengt, og vi vil ikke åpne for nye bestillinger før vi er gjennom listen. Når det gjelder e-Soul er det mulig å sette seg på reservasjonslisten, og vi regner med at alle som er på denne listen nå vil få tilbud om å skrive kontrakt innen 1. kvartal 2020, sier Sauge.

Kia Motors UK skrev sist uke i en pressemelding at de har 3000 navn på den engelske reservasjonslisten for e-Niro, og at venter å ha bilene utlevert i løpet av første halvår.

Kia har ikke opplyst ventelistetall for Europa samlet, men sier at de drøyt 10.000 e-Niro-bilene selskapet har hatt kapasitet til å lage i 2019 alle nå har fått sin eier.

I følge Kia er det knapphet på batterier som er hovedårsak til forsinkelsen.