NY STJERNE I BYEN: Varebilen Nissan Townstar kommer i personbilutgave i løpet av året.
NY STJERNE I BYEN: Varebilen Nissan Townstar kommer i personbilutgave i løpet av året.

Nissan lanserer Townstar:

Elektrisk vare­bil kommer i personbil-utgave

Nissan slipper en ny elektrisk bil i sommer, kassevogna Townstar. Og en personbilutgave følger i løpet av noen måneder, klar for norske veier mot slutten av året.

Publisert

Bilen er konstruert med utgangspunkt i samme plattform som Renault Kangoo og Mercedes-Benz Citan, med et gjenkjennelig Nissan-preg, men omtrent samme nøkkeldata som de to nevnte får i elektrisk utgave:

  • 300 km rekkevidde.

  • Nettobatteri på 45 kWh.

  • Hurtiglading på inntil 80 kW.

Men først og fremst masse plass:

Lasterom med skyvedører på begge sider og hengslede dører bak, lastevolum på 3,3 kubikk (Nissan lover flate til to euro-paller), og kapasitet til å trekke 1500 kg på kula.

Bilen kommer både i kort og lang versjon. Det er ennå uklart hvilke mål varianten med to seterader vil få, men det blir ikke mulig å løfte ut baksetene.

Populær klasse

Bilene i det såkalte LCV-segmentet selger godt i Europa, med over to millioner registreringer årlig, og gitt utslippsbegrensningene i storbyene venter Nissan at Townstar skal treffe godt i dette markedet.

Bilen er mindre enn familiefrakteren e-NV200, men har teknologi og førerstøtteløsninger som sjuseteren manglet.

Citan og Kangoo har fått svært god mottakelse, sistnevnte ble kåret til årets varebil i Europa i fjor. Elbil-versjonene Kangoo E-Tech og eCitan kommer også i 2022, trolig med Kangoo E-Tech først.

Priser og detaljer er ikke annonsert på disse modellene ennå, men konkurrenter som Citroën ë-Berlingo og Peugeot e-Partner er priset fra 317.900 kroner, med noe lavere rekkevidde.