PONNYDRØMMEN: 14 nordmenn registrerte ny Ford Mustang i 2020.

Mest solgte sportsbil:

Ford Mustang på topp for 6. år på rad

Lørdag er det 57 år siden den første utgaven av bilverdens mest ikoniske sportsbil rullet ut på veien. Ford Mustang markerer dagen med «mest solgt»-stempel for sjette på rad.

Publisert

Totalt ble det solgt 80.577 Mustang-modeller i 2020, tilsvarende 15,1 prosent av det globale sportsbilmarkedet. Det er en økning i markedsandelen på 0,3 prosentpoeng for Ford-yndlingen.

Spesialmodeller som Bullitt har trukket opp salget, sier Ford i en pressemelding.

– Mustang-entusiaster verden over elsker Performance-bilen sin. Selv om den globale pandemien har gjort at bilindustrien har hatt et utfordrende år, har Mustang-salget vært bra, sier Hau Thai-Tang, Chief Product Platform and Operations Officer i Ford Motor Company.

Både Bullitt og Shelby-variantene som blir tilbudt i flere markeder gikk opp med hele 52,7 % sammenlignet med året før, ifølge Fords egen statistikk.

Norske bilkjøpere har ikke dratt det største lasset, skal det bemerkes. I Norge ble det ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) registrert 14 nye Ford Mustang i 2020.

– Med vår nye helelektriske SUV, Mustang Mach-E - som snart begynner å ankomme norske kunder - tyder både forhåndsinteressen og mottatte bestillinger på at ponni-logoen i månedene fremover vil bli langt vanligere på norske veier enn den er nå, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, i en pressemelding.