UTVIDES: Nå blir alle versjonene av A-klasse ladbar, med rekkevidde opptil 69 kilometer for de letteste og mest energieffektive. Foto: Daimler

Mercedes utvider A-klassen:

Gjør alle modellene ladbare

Nå får du ledning til alle variantene av Mercedes minstemann. Og det som på papiret er klasseledende rekkevidde på strøm.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Modellene GLA, CLA coupe og CLA Shooting brake kommer nå som ladbare hybrider.

Felles for alle modellene er teknologien som allerede er introdusert i grunnversjonen av A-klasse, altså et batteri på 15,6 kWt som skal gi inntil 69 kilometer elektrisk rekkevidde på A-klasse.

Søsknene med litt høyere vekt får ditto kortere rekkevidde.

Men her snakker vi om noen fattige kilometere.

Mercedes GLA 250 e

Mercedes CLA 250 e Coupe

Mercedes CLA 250 e Shooting Brake

Elmotoren har en effekt på 100 hester, bensinmotoren yter 160 hester. Felles, såkalt systemeffekt, er 218 hester og 450 Nm. dreiemoment. Bilene kan også trekke henger på 1600 kilo.

Mercedes har jobbet med løsninger for å få flatt bagasjeromsgulv. Blant annet er eksosanlegget redesignet. Men noe volum blir likevel borte når en ekstra motor og større batteri skal på plass. På sedanutgaven av A-klasse forsvinner rundt 80 liter.

– GLA og CLA er allerede blant modellene som rekrutterer flest nye kunder til vårt merke. Med inntoget av ladbare alternativer med rekordlang elektrisk rekkevidde er jeg overbevist om at den trenden vil akselerere, sier Kjetil Myhre, konserndirektør i Mercedes-Benz Personbil hos Bertel O. Steen.

Prisene slippes til våren og modellene forventes til Norge kort tid etter.