Rød bil forfra på vei
SNART MED LEDNING: En 2015-modell av Macan GTS på veien. Den neste generasjonen den populære SUV’en fra Porsche vil bli helelektrisk.
Sjokkbeskjed fra luksusprodusenten:

Nå skroter Porsche bensinmodellen

I dag kom sjokkbeskjeden fra styret i Porsche: Nå skrotes bensinutgaven av storselgeren Macan. Neste generasjon skal være helelektrisk.

Del denne artikkelen

Bransjenettstedet just-auto.com skriver onsdag at Porsche fulgte opp en nennsomt formulert pressemelding med en telefon til redaksjonen.

«Styret i Porsche AG har besluttet å produsere neste generasjon Magan som en helelektrisk modell», heter det i pressemeldingen.

Just-auto.com påpeker at bensinmotor ikke er nevnt i pressemeldingen, men konstaterer at bilen skal bygges på PPE-plattformen som Porsche bare bruker på de elektriske modellene.

Porsche har forlengst skrotet dieselmotoren, og nå gambler selskapet på at vi bare er i begynnelsen av den elektriske bølgen.

Porsche solgte over 86.000 biler av kompakt-SUV’en Macan i 2018.

Det er ikke satt noen dato for lanseringen av el-Macan, men just-auto.com anslår at bilen kommer på markedet i 2022.

Porsches første helelektriske modell – Taycan – kommer mot slutten av året. Over 2500 nordmenn står allerede i reservasjonskø for bilen.

Tips fra NAF
Lurer du på hva slags elbil du skal velge?
Finn elbilen som passer for deg

NAF har samlet elbilene som finnes på markedet og som kommer i nær fremtid i en egen elbilguide. Sett dine kriterier og sjekk hvilken elbil som passer for deg.