FIKK HEVET KJØPET: Bruktbilfirmaet ville ikke ta tilbake bilen, men tapte i retten.

Frp-politiker fikk heve kjøpet:

«Ingen problemer», sa bilselgeren. Men bilen klarte knapt bakkene

Dagen etter bruktbilkjøpet startet problemene for Fremskrittsparti-politikeren. Nå har Silje Flaten Haugli fått hevet kjøpet.

Publisert Sist oppdatert

– Det er ikke noen problemer med bilen, forsikret selgeren ved Grimstad Bruktbil, da den daværende Fremskrittsparti-politikeren Silje Flaten Haugli kjøpte en 10 år gammel BMW 316.

Men allerede dagen etter bruktbilhandelen i 2019 startet problemene. Oljetrykkslampen begynte å lyse.

De påfølgende månedene sto bruktbilen hele tre måneder på verksted, uten at bruktbilfirmaet greide å reparere flere alvorlige feil og mangler.

Oppoverbakke

Merkeforhandleren Bavaria avdekket feil på bilens sylindre, en forskjell mellom kamaksel og veivaksel, feil ved oljetrykket, og en motor som nesten ikke har motorkraft.

Ifølge en dom fra Agder tingrett var det vanskelig å kjøre bilen i oppoverbakke. Likevel fikk ikke Flaten Haugli heve kjøpet da hun krevde det overfor bruktbilfirmaet.

Hun har i den siste stortingsperioden vært vararepresentant til Stortinget fra Aust-Agder. Tidligere i år ble hun midlertidig utestengt fra Frp, etter at hun kom med kritiske kommentarer om Frp-leder Sylvi Listhaug. Hun har senere meldt seg ut av partiet.

Fullt medhold

Både i forliksrådet og i Agder tingrett har hun fått fullt medhold for sitt hevingskrav. Reparasjonene som må gjøres vil overstige kjøpesummen. Motoren må muligens skiftes.

Bruktbilfirmaet er i tingretten dømt til å betale den tidligere Frp-politikeren tilbake kjøpesummen på 65.000 kroner, i tillegg til å dekke hennes utgifter på 22.500 kroner. Bare fire dager etter at dommen falt, tok bruktbilfirmaet bilen tilbake og avregistrerte den.