BREMS: Mercedes EQS-modeller under produksjon i Sindelfingen.
BREMS: Mercedes EQS-modeller under produksjon i Sindelfingen.

Databrikke-krisen fortsetter:

Laveste bilproduksjon på 60 år

Den britiske bilproduksjonen i juli var på sitt laveste på 60 år. Samtidig kommer beskjed om at også Mercedes må stenge ned produksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Det er mangelen på databrikker, de såkalte halvlederne som brukes i store antall i moderne biler, som er årsaken til begge deler.

I Storbritannia ble det i juli produsert 53.438 biler, en nedgang på 38 prosent fra samme måned i fjor og det laveste tallet siden 1956, skriver Automotive News.

Koronasmitten har forsterket krisen i britisk bilindustri, som nå ikke er i nærheten av produksjonstallene fra 2019. Da rullet over 1,3 millioner biler av samlebåndet.

Samtidig melder Daimler at produksjonen ved tre av konsernets fabrikker i Tyskland og Ungarn stenges ned neste uke, mens det blir redusert produksjonen ved hovedfabrikken i Sindelfingen.

Også ved flere av Volkswagens fabrikker, både i Wolfsburg, Dresden og Zwickau, vil man fortsette med redusert produksjon på ubestemt tid. Stellantis og Volvo har også redusert eller stanset produksjonen ved flere fabrikker i Europa.