ENDELIG FORNØYD: Nissan Pathfinder 2006-modell er Ruben Jonassens (innfelt) nye bil.

«Ulykkelig Tesla-eier»:

Ruben byttet Teslaen mot denne

– Tesla-marerittet er over, sier Ruben Jonassen. Mannen som ble kjent som «ulykkelig bileier», har i stedet kjøpt seg en 18 år gammel diesel-SUV.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er jo et skikkelig diesel-dyr.

Ruben Jonassen i Bodø ble i fjor en av landets mest kjente kritikere av Tesla, etter at han fikk en rekke problemer med sin Tesla Model 3.

Blant annet var baklysene halvfulle av vann, slik at hverken kjørelys eller blinklys virker – til tross for at lyktene er skiftet fire ganger. Dessuten løsnet lakken på kanalene.

Jonassen var så lei at han folierte bilen med sure fjes og teksten «Ulykkelig bileier». Han ble omtalt både i Motor, i en lang rekke lokalaviser, på Din Side og i NRK.

– Men nå er jeg en lykkelig eier av en Nissan Pathfinder 2006-modell. Her er det ingen vannlekkasjer, lakken er strøken, og jeg er kjempefornøyd, forteller Jonassen.

Solgte tilbake

Han ble enig med Tesla Norge om å selge bilen tilbake til dem, for en sum han ikke kan fortelle om.

– Men jeg er fornøyd med avtalen, sier han.

Han er derimot fortsatt kritisk til Tesla.

AVFLASSING: Se hvordan kanalen ser ut på Teslaen som Ruben eide.

– Jeg var uheldig og fikk en mandags­bil. Det kan alle bilmerker ha. Men spørsmålet er hvordan problemene behandles av bilmerket.

– Skeptisk

For pengene har han kjøpt seg den 17 år gamle diesel-SUV-en Nissan Pathfinder.

– Det går fint. Jeg hadde dieselbil også før jeg kjøpte Tesla.

– Vil du vurdere Tesla eller elektrisk igjen?

– Elbil kan det absolutt bli. Men jeg er skeptisk til Tesla etter å ha kranglet med dem i to og et halvt år. Da må de i så fall gjøre endringer i måten de behandler kunder på.

– Var det ingen annen elbil du kunne vurdere?

– Nei, ikke i den prisklassen vi ville kjøpe i. Vi vil ha en bil uten lån. Da ble det Pathfinderen. Den er også praktisk for oss med syv seter. Vi har fire barn nå, med «dine, mine og våre».

Ruben Jonassen rev ikke av folieringen før han leverte Teslaen tilbake til Tesla.

– Neida, jeg leverte den som den var. Men jeg går ut fra at de tar folieringen av før de selger bilen videre, smiler Ruben Jonassen.