ULYKKELIG: Ruben Jonassen er tydelig på hvordan han har det som Tesla-eier.

Ruben er ulykkelig Tesla-eier:

– Mange snur seg etter bilen min

Ruben Jonassen har montert et tydelig budskap på Teslaen sin. – Jeg får utrolig masse artige blikk. Mange snur seg etter bilen.

Publisert Sist oppdatert

Høsten for tre år siden kjøpte Ruben Jonassen i Bodø sin aller første nybil, en svart Tesla Model 3.

– Det var utrolig stas. Jeg følte meg så bra. 26 år gammel og ny Tesla!

Men gleden ble kortvarig. Han følte raskt at han i stedet har kjøpt «katta i sekken», som han sier. Problemene med bilen har stått i kø.

NRK Dagsrevyen har Jonassen fortalt om alle problemene han har hatt med bilen. Baklysene er halvfulle av vann, slik at hverken kjørelys eller blinklys virker, til tross for at lyktene er skiftet fire ganger. Etter et halvt år begynte lakken å løsne, og dekkene slites så skjevt at han må kjøpe nye dekk to ganger i året.

Men så langt har Tesla ikke hjulpet ham og utbedret feilene og manglene.

– Unik bil

For ett år siden var Ruben Jonassen så lei at han oppsøkte et folieringsfirma i Bodø, hvor han betalte 900 kroner, etter det han mener å huske, for å få montert «ulykkelig bileier» på begge sidene av bilen, samt et surt fjes, og pil ned mot kanalene.

Han ler godt når Motor tar kontakt og spør hvordan folk reagerer.

– Jeg føler jeg kjører en unik bil. Kjempemange tar bilde av den. Jeg får utrolig masse artige blikk.

AVFLASSET LAKK: Se hvordan lakken er på kanalen på den tre år gamle bilen.

Tesla «gjemte» bilen

Når han sender oss bilder av bilen sin, ramser han opp 11 feil og mangler han mener bilen har. Noen av feilene er svært lette å se, både lakken som flasser av, og vannet som skvulper inni den ene lykta.

– Nå satser jeg på rettsmegling med Tesla, og deretter eventuelt rettssak.

– Hva sier Tesla om budskapet på bilen din?

– De har ikke sagt noe. Men da jeg parkerte utenfor verkstedet deres, parkerte jeg på fremsiden, slik at alle kunne se budskapet fra hovedveien. Da jeg senere hentet den, hadde Tesla parkert den så langt bak i bakgården sin som mulig, slik at ingen skulle se den.

Halvparten

Motor har skrevet en rekke artikler om misfornøyde Tesla-eiere, blant annet om Tesla-kunden som lot Teslaen sin stå i årevis hos Tesla Skøyen. Til slutt vant kunden i tingretten i en rettskraftig dom.

Tall NRK har hentet inn, viser at Tesla er overrepresentert i klagebunken til Forbrukertilsynet. Halvparten av klagesakene på nye biler i løpet av 2022 var fra Tesla-kunder, mot 12 prosent av salget. Tesla har ikke besvart NRKs henvendelser.

Motor har spurt Tesla Norge hva de synes om problemene Ruben Jonassen har med sin bil, og hva de synes om budskapet han har montert. Tesla har heller ikke svart Motor.

Jonassen angrer slett ikke på at han folierte bilen på den uvanlige måten.

– Så lenge Tesla ikke hjelper meg, godter jeg meg når jeg kjører rundt med dette budskapet.