FRIFUNNET: Bruktbilhandler Sven Jarle Knoll ble frifunnet på samtlige punkter i Borgarting lagmannsrett.

Var tiltalt for 35 lovbrudd:

Bruktbilselger blankt frifunnet i lagmannsretten

Bruktbilhandleren Sven Jarle Knoll ble mandag frikjent på samtlige 35 tiltalepunkter i bedragerisaken mot ham i Borgarting lagmannsrett. Dermed kan han fortsatt kjøpe og selge bruktbiler.

Publisert Sist oppdatert

– Dette viser at det er mulig å få en ordentlig og god behandling. Jeg er jo frikjent på alle poster, sier Knoll fornøyd til Motor – kort tid etter at han ble kjent med dommen.

Den 54 år gamle bruktbilselgeren fra Fredrikstad ble i Fredrikstad tingrett i mars 2019 dømt til fengsel i tre år og to måneder for omfattende bedragerier mot kundene sine.

Knoll anket dommen, og er nå i Borgarting lagmannsrett blankt frifunnet for alle de 35 tiltalepunktene.

Han er heller ikke fradømt retten til å drive bruktbilsalg, slik tingretten dømte ham til.

– Betyr mye

– Denne dommen har stor betydning for meg. Hele Norge har trodd at jeg har næringsforbud. Men det har jeg ikke, konkluderer Knoll.

Motor har skrevet flere artikler om bruktbilselgeren fra Fredrikstad, som både politiet og NAF tidligere har advart mot å handle bil med.

Påtalemyndigheten har også tatt ut tiltale for det de mener er nye lovbrudd. Nå i mars skulle Knoll etter planen svare for disse påstandene i tingretten. Men den fikk bruktbilselgeren i forrige uke utsatt til senere i år.

Knoll håper og tror nå at politiet dropper tiltalepunktene som omfatter påstått bruktbilsvindel.

– Jeg forventer at de frafaller de nye tiltalepunktene. Noe annet vil være rart, sier Knoll.

Også hans forsvarer, advokat Olle Nohlin, forventer at de nye tiltalepunktene om bruktbilsvindel trekkes av politiet og påtalemyndigheten. Han har vært svært kritisk til politiets arbeid.

Lagmannsretten er enig.

«Lagmannsretten [vil] nevne at det ikke synes å være foretatt mye etterforskning i denne saken», heter det tørt i dommen.

Erstatning

Det eneste Knoll er dømt for i lagmannsrettsdommen, er å betale erstatning på til sammen ca. 225.000 kroner til åtte av kundene sine.

– De skal selvsagt få sine penger, sier Nohlin til Motor.

Forsvareren mener det er lite trolig at denne delen av dommen ankes til Høyesterett.

Knoll ble ikke dømt til å betale erstatning til åtte andre.