SERVERING UTE OG INNE: Veikroa ligger i samme bygg som et lite kjøpesenter.

Veimat-testen 2019: Heimat Lasses

Her blir du mett – kanskje til og med stappmett

Vi får tidenes største porsjon med koteletter. De må ha trodd vi var trailersjåfører i langtransport som skulle ha sitt siste måltid.

Publisert Sist oppdatert

Lasses 2019

69 poeng

Heimat Lasses ligger langs E18 i Bamble, like sør for Grenlandsbrua, mellom Oslo og Kragerø, Europaveien 139, 3960 Stathelle. Ladestasjon. 3 stk. CCS 50 kW, 3 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW, 2 stk. Type 2 7,4 kW. http://heimat.no/lasses/

Førsteinntrykk 6/10

Veiarbeid gjør det litt uoversiktlig. Grei og ryddig disk og hyggelige sittegrupper i inngangen til et lite kjøpesenter.

Meny 8/10

Ukas husmann med både kjøtt og fisk, alltid en middagsrett til 100 kroner. Etter at vi testet har de også utvidet med et større take away-tilbud.

Smak 7/10

Realt og greit uten at det er minneverdig.

Pris 7/10

Middag til 100 kroner er bra. Ellers priser mellom 170 og 200 kroner, noen retter inkluderer kaffe og dessert.

Service 7/10

Normalt blid og hyggelig.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny, og halv pris på ukas husmann som inkluderer både fisk og kjøtt. Softisbar. Barnebøker og tegnesaker.

Hjemmelaget 6/10

Litt både og. Sausene lages fra bunnen av.

Drikke 7/10

Vanlig utvalg av ulike drikker. Lokal eplesaft. God kaffe.

Renhold 8/10

Ryddig og rent. Bordene vaskes. Tralle med skitne tallerkener blir ryddet unna mens vi er der.

Toaletter 6/10

Litt slitte toaletter både i første etasje og nede i kjelleren.

På Lasses er det som det alltid har vært. Heimat-konseptet som inkluderer to andre veikroer i Telemark/Aust-Agder er forutsigbart og trygt.

Lasses ligger i avkjøringen fra en rundkjøring ved E18 utenfor Stathelle. Etterhvert som veiarbeidet går framover vil det bli det litt enklere å finne frem.

Kafeen ligger i forbindelse med et bittelite kjøpesenter og det er servering både inne og ute.

Menyen er sånn passe rikholdig med både kjøtt og fisk på listen over det de kaller Ukas husmann.

Denne uken er det svinekoteletter (kr 195 inkludert kaffe og dessert), stekt sei (99 kroner inkludert det samme) og kjøttkaker til 170 (inkludert kaffe).

Som alltid har de også et middagstilbud til 100 kroner. Denne gangen var det hjemmelaget kjøttpudding.

Ukas tilbud til 100 kroner er et sjarmerende trekk, synes vi. Det er billig og skikkelig middag.

I tillegg har de tre burgere, biffsnadder, rødspette, salater og en egen barnemeny med pølser, havregrøt, kyllingvinger, pommes frites, hamburger og pannekaker.

Barn kan også få liten porsjon av Ukas husmann til halv pris.

Det betyr at barnetilbudet ikke er så aller verst, og Ukas husmann gir også et fiskevalg.

At barna – og voksne også selvfølgelig, kan lage sin egen softis med strø er helt sikkert et trekkplaster.

Lokalet er ganske stort, men det er hyggeligst i de polstrede stolene ved døren. Det er koselig med tente stearinlys på de runde bordene, selv om blomstene er i ferd med å ta kvelden.

Rommet innenfor er enda større, litt mer upersonlig og med en tralle med skitne tallerkener midt i glaningen.

Du bestiller i disken, men må følge med på en skjerm for å se når maten din er ferdig.

Vi sitter med hodet i mobilen, så det glipper for oss. Men inn kommer en blid dame med tidenes største porsjon med svinekoteletter.

Det er to solide koteletter på tallerkenen, ikke mindre enn sju små poteter, rikelig med grønnsaksblanding og hjemmelaget sjampinjongsaus. Det ser ut som vårt siste måltid.

Kotelettene er kanskje stekt litt i lengste laget, men de er ikke helt tørrstekte. Sjampinjongsausen er hjemmelaget og smaker godt av fløte og løk.

Den frosne grønnsaksblandingen er fortsatt sprø og fin, men ikke helt varm.

Potetene er litt smakløse, men i hvert fall ikke vonde.

Kjøttkakene lages ikke på huset, men de lages etter Heimats oppskrift, og de er gode. Den brune sausen er krydret med pepper, og det gir litt sausen litt spenst, selv om den ikke er av de sprekeste brune sausene vi har fått servert.

Ertestuingen er saftig og god, ikke tørr og kjedelig som ertestuing ofte kan være.

Tyttebærsyltetøy står i en raus skål ved disken, så du blir ikke avspist med et lite beger.

Med kotelettene følger det dessert, og vi kan velge mellom sjokoladepudding og bringebærkompott som kanskje snarere er en kirsebærkompott hvis vi skal dømme etter de hele bærene.

Det er mest søtt og smaker ikke så mye av bærene uansett. Men desserten kommer veldig hyggelig servert i små syltetøyglass, og du får raust med vaniljesaus på toppen hvis du har lyst.

Kaffen er syrlig og god.

Og best av alt, når vi ikke orker å spise opp alle kjøttkakene og de enorme svinekotelettene, så får vi uten problemer med oss restene hjem.

(Testet av Motor i oktober 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)