NOSTALGISKE BILER: Det er mange artige lekebiler å se på inne og en gammeldags bensinstasjon ute. Vi skulle bare ønske at maten var like bra.

Veimat-testen 2019: Mjøsvang Kafé

Mye å se på, men vi frydet oss ikke like mye over maten

Mjøsvang Kafé er et artig stopp på grunn av interiøret. Det er små og store lekebiler og gamle effekter overalt. Ute står en knøttliten og gammeldags bensinstasjon nesten som et lite museum. Matmessig er det ujevnt.

Publisert Sist oppdatert

Mjøsvang Kafé 2019

69 poeng

Mjøsvang Kafé, Tyinvegen 4, 2975 Vang i Valdres, langs E16 mellom Fagernes og Tyin. facebook.com/MjosvangKafeAs

Førsteinntrykk 7/10

Den gamle bensinstasjonen utenfor og utstillingen med lekebiler inne er gøy. Det er god plass inne, og flere rom gjør at man kan sitte litt skjermet hvis man vil det.

Meny 7/10

Middagsmeny med to fiskeretter, osteschnitzel og fire skikkelige kjøttretter, både kjøttkaker og biff ytrefilet. Fire burgere og lang pizzameny. Småretter til lunsj.

Smak 6/10

Veldig ujevnt, en ørretfilet som ikke smaker godt, en tørrstekt burger og tørrstekte poteter, men mye av tilbehøret er bra.

Pris 7/10

Du må nøye deg med småretter his du skal komme unna med rundt 150 kroner for en porsjon. Ellers er burgere til 169 og 179 kroner og rødspette og kjøttkaker til 179 de billigste alternativene. Kaffe er inkludert i middagen.

Service 7/10

Servicen i disken er alminnelig hyggelig og begrenser seg til å bestille i disken.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny, men barn kan også få liten porsjon av flere retter på hovedmenyen. Lekekrok, og utstilling av småbiler. Barnestoler.

Hjemmelaget 5/10

Bare osteschnitzelen ifølge den ansatte i disken.

Drikke 6/10

Et lite utvalg brus i tillegg til kombucha (gjæret og lett sprudlende te på flaske) og alkoholfritt øl. Skjenkerett. Vannet i dispenseren er ikke kaldt, og isbiter finnes ikke. Kaffen er kraftig og god, men ikke varm.

Renhold 8/10

Det er normalt rent, pent og ryddig.

Toaletter 9/10

Toalettene er rene og pene og alt er på plass, men et lite minus for at det er båstoaletter. Handicaptoalett med stellebord.

Hvis du kommer som gjest på kafeen og ikke skjønner at du må trykke på ringeknappen på disken for at noen skal komme og hjelpe deg, kan du bli stående og beundre interiøret en stund.

Men nå har vi lært, og da kommer det en alminnelig hyggelig ansatt ut fra kjøkkenet.

Vi bestiller ørretfilet med rømmesaus som er en klassiker når du kjører gjennom Valdres og dalføret videre mot Filefjell.

I tillegg bestiller vi en Skakadalsburger med både bacon og blåmuggost. Det høres lovende ut.

Fisken kommer først på bordet. Den serveres med gode ovnsbakte grønnsaker, men det er unødvendig mye olje på grønnsakene.

Potetene er ikke gode her heller (dette er en kjepphest blant oss testere), men rømmesausen er frisk og fin. Det hjelper.

Ørretfileten smaker nesten tran. Så den lar vi ligge.

Burgeren er bedre. Den er såpass tørrstekt at den er litt seig på utsiden, men inni er den grei.

Blåmuggosten er kraftig og ligger i et raust lag oppå. Det gir burgeren særpreg, og sammen med en frisk og god dressing, salat med syltet rødløk og sprøstekt bacon, blir det en god – og mektig burger, selv om den altså kunne ha vært stekt litt mer forsiktig.

Pommes fritesen har fått like hardhendt behandling, for den er forbi sprøstekt og i overkant tørr.

Fra de åpner klokka 11 og fram til 13 serverer Mjøsvang Kafé frokost med blant annet sjåførfrokost, smørbrød og omeletter. På menyen er det ellers små og store middagsretter, burgere og pizza.

Smårettene er begrenset til salat med kylling eller skinke, pitabrød med marinert kylling og nachos med tacokjøtt.

På middagsmenyen står det rødspette, kjøttkaker, elgkarbonader, biffsnadder og ytrefilet i tillegg til det vi ellers har nevnt.

Til dessert er det noen få kjøpekaker i disken og pinneis i isdisken.

Barn kan velge liten porsjon fra middagsmenyen, i tillegg til pølser, pannekaker med syltetøy, sukker eller bacon, kyllingnuggets og burger.

Selv om barnemenyen er preget av mye frityr, er det mulig å velge sunnere alternativer fra hovedmenyen.

I disken er det et lite utvalg brus i tillegg til kombucha (gjæret og lett sprudlende te på flaske) og alkoholfritt øl, men de har også skjenkerett. Vannet i dispenseren er ikke kaldt, og isbiter finnes ikke.

Småretter som salat, pitabrød og nachos med tacokjøtt til 145 til 149 kroner serveres hele dagen og gjør at du kan komme greit unna det prismessig.

Burgerne koster fra 150 til 192 kroner. Men bestiller du fra hovedmenyen er rødspettesalat eller kjøttkaker til 179 kroner billigste rett.

Tre av rettene koster over 200 kroner og biff ytrefilet hele 259 kroner. Det er ikke spesielt rimelig, selv om kaffe er inkludert.

(Testet av Motor i februar 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)