INSPIRERT AV THE HAMPTONS: Støtvig Hotel på Larkollen utenfor Moss er nybygget i en amerikansk østkyststil.

Støtvig Hotel på Larkollen

Idyll i strandkanten, litt mye Texas innendørs

Dette hotellet er utrolig populært og er stadig utsolgt. Beliggenheten helt nede ved sjøkanten, den fantastiske utsikten og det faktum at hotellet har truffet med et konsept nordmenn liker, er nok fasiten.

Publisert Sist oppdatert

Støtvig Hotel

80 poeng

Pris: Et dobbeltrom kostet 1490 for en natt, inkludert frokost og inngang til spa/svømmebasseng. Prisene varierer. Støtvig Hotel (89 rom), Larkollveien 801 på Larkollen utenfor Moss. Ladestasjon for elbiler. www.stotvighotel.com

Beliggenhet 10/10

Fantastisk rett ved sjøen. Spesielt fint om sommeren. Stille og deilig. God parkering, også lademulighet for elbil.

Rom 8/10

Sjøgløtt, og lyst og koselig rom. Ville gjerne byttet de litt glorete vegg-til-vegg teppene med tregulv – og skulle gjerne hatt mulighet til å styre temperaturen på rommet selv.

Standard 8/10

Fint bygg, som framstår som velholdt (det males utvendig mens vi er på besøk). Men hadde gjerne sett et mer skandinavisk preg.

Senger 8/10

Alminnelig god seng. Gode syntetiske dyner, og pluss for store puter, som er deilig når man skal lese eller se TV, men minus for de litt mindre og vonde hodeputene.

Frokost 8/10

Rikholdig buffet med mange detaljer på plass. Kan unnvære forhåndstekte speilegg og skulle gjerne hatt rundstykker med litt mer preg av hjemmebakst.

Bad 8/10

Romslig, lyst og flislagt. God hylleplass, enkelt dusjhode. Moderne og velholdt, men kaldt.

Fellesområder 7/10

Hotellet er nytt og luftig, men interiøret er litt tungt og restauranten minner for mye om en kantine. Fint spa-anlegg med bl.a. badstuer, basseng og trimrom.

Renhold 8/10

Vi har ingenting å utsette på renholdet, men teppene på gulvet har noen flekker.

Valuta for pengene 8/10

Vi betalte 1490 kroner for et dobbeltrom med frokost, og inngang til spa. Vi fikk sjekke inn tidlig. Bra valuta for pengene. Prisnivået ellers er høyt.

Når vi ser på prisen (1490 for dobbeltrom med frokost, inngang til spa og sjøgløtt), er populariteten forståelig.

Da vi i siste liten bestiller det nest siste rommet på nettsiden til Støtvig Hotel, prøver vi oss likevel med et ønske om sjøgløtt.

Når vi ankommer er det rett og slett kun to rom å velge mellom, men jammen blir ikke resepsjonisten med oss for å vise de to rommene og sjekke sjøgløtten.

Det er service utenom det vanlige. Selv føler vi oss litt som «den vanskelige hotellgjesten», samtidig som vi gjerne vil kunne se sjøen, og det kan vi på det ene av de to rommene - når vi ligger i senga. Det føles bra.

Alle rommene er like interiørmessig (de fleste har faktisk sjøgløtt), med fargesterke vegg-til-vegg tepper og en litt amerikansk og maritim stil.

Når det gjelder interiøret viser hotellet til inspirasjon fra den fasjonable østkysten i USA, som The Hamptons, men vi synes det blir litt overdådig og litt for mye «Texas», med blant annet tunge «utemøbler» inne, og en underetasje (med diner, bar og bowling) som er mer mørk enn den er elegant.

Men eksteriøret er vellykket, med bruk av panel og sponplater laget av hurtigvoksende furu.

Rett utenfor ligger sandstranden og en fin molo med badetrapp.

Bassenget i spa-anlegget består av et innendørs basseng som henger sammen med et basseng ute. Så her kan det bades utendørs hele året.

Og bowles i bowlinghallen, gås turer i vakkert landskap, og spises, selvsagt. Både i a la carte restauranten og i den såkalte dineren i kjelleren (burgere.)

Utenom åpningstidene til restaurantene serveres det blant annet smørbrød fra baren. Vi bestiller et rekesmørbrød som er stort, raffinert og som smaker veldig godt.

I det hele tatt er maten et stort pluss. Og servicen i restauranten om kvelden overrasker også positivt, men vi ser at det er litt tilfeldig etter hvilken servitør du ender opp med. Samtidig har hotellet en lærlingeordning, og det heier vi på.

Mange langbord sørger for høylytt stemning, litt «Texas» her også altså, men det kan man jo like eller mislike.

Støtvig Hotel ble bygget fra grunnen av i 2013 da det gamle hotellet ble revet. Fortsatt ganske nytt altså, og det store åpne rommet du kommer inn i når du entrer hotellet, med utsikt ut, er flott.

Ellers holder hotellet seg godt på tross av populariteten, men noen detaljer slurer, som en løs gardinstang og en løs holder til hårføneren (begge deler på rommet).

Ellers irriterer det oss at vi ikke kan regulere temperaturen på rommet, i tillegg til at det er kaldt på badet. Både fordi det ikke er varmekabler i gulvet (de er i så fall ikke på) og fordi det blåser kjølig fra lufteanlegget i taket.

Det viktigste med et hotell er å sove godt. Når mørket har senket seg krysser vi av et pluss for gode madrasser.

Puter av forskjellig størrelse i senga likeså, men de er ikke så deilige å sove på, det blir for hardt og klumpete.

Ellers kan vinduene heldigvis vippes på gløtt, så måkeskrik og sjøluft kan slippe inn (i noen nye hoteller er det ikke mulig å åpne vinduene).

Frokosten er inkludert i romprisen. Den er sjenerøs, og den smaker, med blant annet med sjeldent godt bacon og friske små smoothies.

Det fantastiske lyset utenfor gjør at man gjerne vil bruke lang tid og kose seg, rett og slett.

Selve spisesalen er ikke spesielt hyggelig, og har for mye kantinepreg, hvis vi igjen skal være litt kritiske.

Så de har ikke truffet helt på spikeren med interiøret, sammenlignet med de beste vi har opplevd, men til gjengjeld med mye annet.

Vi kommer gjerne igjen, men tar med egen pute. Aller helst kommer vi igjen på sommeren, da det er litt mangel på fellesarealer inne – og helst i finvær med bad i sjøen.

Og bare til slutt, hotellet har vunnet flere priser, blant annet for sin miljøbevissthet. Ingen uviktig detalj, som de gjerne kunne gjøre mer synlig for oss som gjester.

(Dette hotellet ble testet i april 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)