BELIGGENHETEN ER BRA: Men flott utsikt over Steinsfjorden veier dessverre ikke opp for mat som ikke smaker.

Veimat-testen 2019: Vik Skysstasjon

Nydelig utsikt, men det smaker ikke godt

Motor tester veikroer på femte året. Noen veikroer har forsvunnet, andre har kommet til, og den generelle standarden er muligens blitt litt bedre. Men på vertshuset Vik Skysstasjon finner vi liten grunn til å rope hurra for utvikling i riktig retning.

Publisert Sist oppdatert

Vik Skysstasjon 2019

67 poeng

Vik Skysstasjon, Holeveien 1741, Røyse i Buskerud på veien mellom Oslo og Hønefoss. 2 stk. CCS 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 59 kW, 2 stk. Type 2 22 kW www.vikskysstasjon.no

Førsteinntrykk 7/10

Lett å parkere, fin kro. Lademuligheter. Førsteinntrykket skjemmes av frityrlukt.

Meny 8/10

Verken original eller spennende, men solid og variert.

Smak 5/10

Vi lar oss ikke imponere av helhetsinntrykket.

Pris 7/10

179 kroner for en middag med kaffe inkludert er en helt OK pris.

Service 8/10

Hyggelige folk og alminnelig god service.

Barnevennlig 8/10

OK barnemeny, barnestoler, og god og avslappet stemning med rom for alle.

Hjemmelaget 5/10

Ja, blir det sagt. Men både det vi ser og smaker gir oss inntrykk av noe annet.

Drikke 6/10

Godt utvalg. Gratis vann lett tilgjengelig. Smakløs kaffe.

Renhold 7/10

Ser fint ut, men vogna med skitne tallerkener kunne vært trillet unna spiseområdet.

Toaletter 6/10

Handicaptoalett ved inngangen, båstoaletter nede. Rent, men mangler papir.

La oss ta det positive først. Dette vertshuset har veldig fin utsikt over Steinsfjorden. Det er lett tilgjengelig fra E16, ganske nyoppusset og menyen er presentert på koselige tavler.

Dessuten er folkene som jobber her veldig hyggelige. Men, det blir dessverre alt for mange men ...

Ved inngangen, som også leder til en fin bensinstasjon, lukter det frityr. Det lukter ikke så sterkt, men selv et hint lar seg ikke kombinere med å få vann i munnen.

Lukta gjør noe med lysten til å bruke noen hundrelapper på å spise her.

Et lite vindu i den svingdøra som forårsaker lukten gir oss innsikt til kjøkkenet, og det ser ut som et vanlig storkjøkken. Ryddig og fint.

Mattilsynet var på besøk for et par måneder siden, og et stort smilefjes på diplomet viser at her er hygienen på stell. Det er bra.

Vik Skysstasjon byr på dagens, og den er forskjellig fra dag til dag. Det er positivt, det betyr at du kan få mat raskt, og ofte – som her, er det typisk norsk mat som serveres. Som potetkumle med flesk denne dagen.

Ellers noterer vi oss flere fiskeretter og en fyldig meny.

Gjestene er en god blanding av veifarende unge familier og det vi tipper er litt eldre stamgjester. Stemningen er trivelig og romslig og gir følelsen av at her er alle velkomne.

Vi plinger på bjella ved kassa, og straks er det betjening på plass.

Fra menyen bestiller vi to forskjellige fiskeretter – laks med hollandaise-saus og stekt røye med rømmesaus. Vi spør om vi kan få ris i stedet for poteter til laksen, og det er ikke noe problem.

Er sausene hjemmelaget, spør vi, og det er de. Og er fisken fersk?

Ja, får vi til svar, men det blir straks føyet til at den er tint sånn at den er fersk. Ikke noe å si på ærligheten altså.

Både salatbaren og dessertbuffeten ser veldig stusselige ut, så vi står over disse. Isbitene som står i en bolle har også nesten tatt kvelden.

Vi slår oss ned på et ledig bord. Lokalet er godt ryddet, og en blomst på bordet er hyggelig. Selv om den ikke er frisk, så er den pen.

Ellers skjer det ikke så mye. Etter hvert stusser vi over at dette tar veldig lang tid, på tross av at det er lite folk.

Antakelig er det ikke så mange som bestiller fisk, og vi har ikke bestilt samme rett heller. Langt om lenge piper det i brikken vår.

Endelig mat, og vi begynner med det positive her også. Auren smaker godt. Potetene er ikke vasne, og agurksalaten er sprø og velsmakende.

Rømmesausen er vi litt mer usikre på. Den har en liten bismak. Ikke at den er skjemt, men den har et litt bittert hint som vi er usikre på om vi liker.

Laksen smaker ikke godt. Risen som følger med er en vassen gugge, og sausen smaker absolutt ingenting.

Kaffen som er inkludert smaker heller ingenting.

Og på toalettet er det ikke toalettpapir, selv om båstoalettene er rene og fine i en lite hyggelig kjeller.

Naboen til vertshuset er Pizzabakeren (kjede) og en bensinstasjon. Vi stikker nok heller innom et av disse stedene hvis vi skal ha noe å spise neste gang.

Dessverre.

(Testet av Motor i november 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)