SNADDER OG SNADDER: Biffsnadderet er tørrstekt og salt, men pommes frites kan de virkelig lage!

Veimat-testen 2018: Kjells Kro

Reddet av pommes fritesen

Oj, oj, oj, her lukter det frityr. Det er ikke rart. Vi har sjelden fått en så voldsom porsjon med pommes frites. Det er godt den er god. Det er faktisk den som redder måltidet.

Publisert Sist oppdatert

Kjells Kro 2018

63 poeng

Kjells Kro, Gråmyrvegen 32, 7608 Levanger, langs E6 nord for Værnes. Ladestasjon ved YX, 4 minutter å gå. 1 stk. CCS/Combo 50 kW, 1 stk. CHAdeMO 50 kW, 1 stk. Type 2 22 kW. www.kjellskro.com

Førsteinntrykk 6/10

Ikke akkurat en kongeplassering mellom bensinstasjon, containere og dekkforhandler. Klønete adkomst fra E6. Pent spiserom. Gode stoler. Internett.

Meny 6/10

Standard meny med høyt innslag av kjøtt og frityr. Biffsnadder, løvbiff, osteschnitzel, wienerschnitzel og rødspette – alt med pommes frites til. Smørbrød, stor burgermeny.

Smak 6/10

Sprø og god pommes frites, men kjøttet er hardt og salt, sausen litt kjedelig og salaten dynket i dressing. Vaffelen er seig og smaker ingen ting.

Pris 8/10

A la carte til mellom 155 (kylling med chips) og 189 kroner (biff med bearnaisesaus). De fleste middagsrettene ligger mellom 150 og 160 kroner.

Service 6/10

Det tar en evighet før noen kommer i disken. Men det var fordi vi ikke så den lille ringeklokken på disken. Ellers helt greit. Maten blir servert ved bordet.

Barnevennlig 6/10

Barnemeny. Barnestoler. Melk, sjokomelk og juice/saft på små kartonger. Bitte liten lekekrok med lego.

Hjemmelaget 6/10

De lager all maten selv, sier damen i disken. Men er virkelig osteschnitzel, rødspette og pommes frites hjemmelaget? Kakene er det ikke.

Drikke 6/10

Brus, melk, juice og sjokomelk. Vannet i dispenser er ufriskt og ikke kaldt. God kaffe fra kolbe.

Renhold 6/10

Ryddig, men bordet vi velger er smulete og ikke tørket av. Det tar lang tid før bordene blir ryddet.

Toaletter 7/10

Bare to toaletter, men de er store. Mangler rens i beholderen. Ellers godt renhold.

Biffsnadder burde være snadder, men det er det ikke når kjøttet er hardt og seigt og bearnaisesausen tam og kjedelig, selv om den smaker av estragon.

Det er så vidt vi klarer å redde en munnfull salat unna all Thousand Island-dressingen.

Men til gjengjeld er pommes fritesen god, og den er det rikelig av.

Hvis kostholdsekspertene hadde sett fordelingen på tallerkenen ville de nok ha grått – og pommes frites-elskerne jublet. De frityrstekte potetene dekker over halve tallerkenen i et raust lag.

For her er det noen som kan svinge frityrkjelen. Pommes fritesen er helt nylaget, sprø utenpå og myk inni, og rykende varm. Den skal de få en 10-er for.

I disken ligger to ferdigkjøpte kaker, en plastpakket fyrstekake, en plastpakket lefse, i tillegg ferdigkjøpte wienerbrød og vafler.

Det er helt stille denne dagen, og likevel må det være lenge siden de stekte vaflene. De er seige og smaker ingen ting.

Kjedelige greier…

Sånn er Kjells Kro. Den er omtrent som de vaflene – ikke spesielt spennende.

 

(Testet av Motor i april 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)