ANONYMT: Frich´s Kafeteria er godt besøkt, men det er ikke lett å skjønne hvorfor.

Veimat-testen 2018: Frich's Kafeteria

Veikro på toppen, men dessverre uten topp score

Etter hvert skjønner vi at veikroa vi har sett skilt til, befinner seg på toppen av et søndagsstengt kjøpesenter. På tross av en litt anonym tilværelse, er den godt besøkt. Hvorfor skjønner vi ikke helt.

Publisert Sist oppdatert

Frich's Kafeteria

63 poeng

Frich´s Kafeteria, ligger langs E6 i sentrum av Dombås. Ladestasjon. 2 stk. CCS/Combo 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW, 8 stk. Tesla superlader 135 kW www.frich.no

Førsteinntrykk 6/10

Litt vanskelig å finne fram, men vi skjønner etter hvert at vi skal opp trappen i et kjøpesenter. Stort lyst lokale, uten spesielt smakfullt interiør. Internett.

Meny 6/10

Bilder med matretter gir litt følelse av gatekjøkken - og av turistfelle. Tradisjonelle veikroretter og såkalte Signatur-retter. Dagens er pasta med kylling.

Smak 6/10

Kjøttkakene smaker helt alminnelig gode kjøttkaker. Potetene og sausen er OK. Ertene i ertepureen er harde. Godt flatbrød. Godt tyttebærsyltetøy. Grei ostekake.

Pris 5/10

249 for buffet, kjøttkakene kommer på nesten 196 kroner (7 kroner ekstra for tyttebærsyltetøy). Pasta med kylling er billigste rett, 119 kroner.

Service 6/10

Helt alminnelig service underveis. En i betjeningen sier farvel når vi går, det er hyggelig.

Barnevennlig 8/10

Veldig fint lekerom. Noe hjemmelaget mat på barnemenyen, som blir koselig presentert. Barnestoler.

Hjemmelaget 5/10

Reklamerer med tradisjonsrik og hjemmelaget mat, men når vi spør hun som står i disken er det bare kjøttkaker, elgkarbonader og pasta med kylling som er hjemmelaget.

Drikke 5/10

Helt vanlig utvalg av drikkevarer, ikke noe spesielt spennende, ikke noe lokalt. Kaffen er under pari.

Renhold 8/10

Her blir bordene raskt ryddet, og det ser helt greit ut rund baut.

Toaletter 8/10

Unisex-toaletter. Ellers er det fine toaletter med egen dør til hvert toalett.

Selv om det som sagt er en del folk på Frich´s Kafeteria på Dombås får vi likevel en følelse av oppbrudd.

Det er sen ettermiddag og klokka nærmer seg 18.00, men nei, her er det åpent til 22.00, forteller hun som står bak disken.

Vi spør hva hun kan friste med av hjemmelaget mat? Pasta med kylling, elgkarbonader og kjøttkaker, er svaret.

Kjøttkakene er gode, sausen er god, og potetene er gode, uten at det gir en smaksopplevelse som hever seg særlig over det jevne.

Ertepureen som følger med er under pari, og kaffen smaker ikke mer enn til en bedømmelse midt på treet.

Servicen er helt på det jevne, det ryddes og ordnes flittig.

Etter hvert skjønner vi at det også henger sammen med at dagens buffet nettopp er avsluttet. Derav altså oppbruddstemningen.

Ellers føler oss litt lurt da vi ser at det flere steder i lokalet reklameres med hjemmelaget tradisjonsmat. Vi spiser jo akkurat det, det er bare det at utvalget er såpass lite.

Men vi prøver oss på nudler med kylling også og blir ikke imponert over smaken på denne retten heller. 

Dessertdisken viser seg å være ganske kjedelig, med puddinger og kaker, men med en ostekake som ser litt forlokkende ut.

Det er den også, selv om den neppe er hjemmelaget og vi gjerne hadde sett at gelelokket over hadde vært byttet ut med en saus.

Med tanke på at tyttebærsyltetøy kostet sju kroner ekstra til kjøttkakene, er det kanskje sånn at det ikke er økonomi i det.

Men kan vi betale for tyttebær kan vi vel også betale for en bringebærsaus.

Toalettene er unisex, bortsett fra et eget herretoalett. Vi synes det er en uting.

Prisene er litt over snittet. Gardinene er under snittet, det er sjelden vi legger spesielt merke til det, men her gjør vi det.

Når vi går er det noen som nikker og smiler og sier ha det bra. Det er langt over snittet og løfter stemningen betydelig. Dessverre betyr nok ikke det at vi hadde valgt et stopp her igjen.

(Testet av Motor i mars 2018 og juni 2019. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)