HYGGELIG OG VENNLIG: Hadeland Gjestegård holder en gammel og koselig stil.

Veimat-testen 2018: Hadeland Gjestegård, Jaren

En solid veikro

Hadeland Gjestegård gir et solid inntrykk under årets test. Hyggelig lokale, vennlig service og alminnelig god mat til fornuftig pris.

Publisert Sist oppdatert

Hadeland Gjestegård 2018

76 poeng

Hadeland Gjestegård Nordre Ålsvegen 2, Jaren, ved riksvei 4 ved avkjørselen til Brandbu

Førsteinntrykk 8/10

Godt vedlikeholdt trebygning. Ryddig inngangsparti, stor parkeringsplass. Ellers ganske anonymt. Gammel stil, men koselig inne. Bonus med tente stearinlys.

Meny 7/10

En meny med småretter, en med gatekjøkkenmat, en med middagsmat, pluss dagens. Vanlig tradisjonelle retter, bortsett fra vårruller. Egen vegetarmeny.

Smak 7/10

God pytt i panne, veldig god kålstuing. OK lasagne. Potetene og brødet kunne vært bedre. Thousand Island-dressing fra flaske blir liggende igjen på tallerkenen.

Pris 8/10

Tre voksne spiser seg mette for under 600 kroner, inkludert en flaske mineralvann og en kaffe. Det er bra. 5 kroner ekstra for flatbrød i pakke fra Røros.

Service 7/10

Det første som møter oss når vi ser inn på kjøkkenet er en dame opptatt med mobilen sin. Ikke et veldig hyggelig førsteinntrykk, men hun som står i kassa er vennligheten selv.

Barnevennlig 8/10

Barnestoler og barnemeny, om enn begrenset til medister, pannekaker og pølser. Skjermet område, god plass.

Hjemmelaget 7/10

En god del av maten er hjemmelaget, som pytt i panne, lasagne, vårruller og kålstuing, men langt fra alt. Pluss for å tilby en dagens rett, som kommer opp på tavla idet vi skal gå.

Drikke 6/10

Kaldt vann i dispenser, isbiter på forespørsel. Greit utvalg av drikkevarer. Grei smak på kaffen.

Renhold 9/10

Godt renhold. Ikke noe å si på verken lokalene, disken eller bordene.

Toaletter 9/10

Fine toaletter, også godt renholdt. Men vi er her tidlig på dagen, så ting kan se annerledes ut med mye trafikk.

På tross av at vi svinger innom på et tidspunkt det er lite trafikk på veien, sånn litt etter lunsjtid på en lørdag, så er det flere biler parkert på den romslige parkeringsplassen utenfor. Innenfor frister ikke disken sånn umiddelbart. Her er det mange plastpakkede kaker som ikke er av det hjemmelagde slaget, og rundstykker og smørbrød som ser helt gjennomsnittlige ut.

Men når øynene beveger seg opp på menyen på de hyggelige tavlene, er det mye annet å velge mellom, foruten de vanlige evinnelige burgerne. Som for eksempel stekt flest med kålstuing, vårruller, pytt i panne og lasagne. Alt hjemmelaget.

Flesk er en av hovedrettene og kommer med gratis kaffe. Kaldt vann i dispenser, og isbiter kommer med en gang vi ber om det. Vi noterer et solid utvalg av drikke, uten at det er veldig spennende, og får en lapp i hånda.

Det viser seg at maten serveres ved bordene. Det er deilig når man først har kommet og rigget seg til, og på bordene rundt ryddes og vaskes det fortløpende.

Maten smaker godt, uten at vi får noen wow-opplevelse. Særlig synes vi pytt i panne var sjeldent god. Den serveres med to speilegg og ristet brød, med en pakke meierismør til. Flesket smaker også godt, særlig kålstuingen er velsmakende. OK poteter.

Personlig liker denne testeren at flesket er mer sprøstekt, det gir også en annen smaksopplevelse.

Men alt i alt, vi vandrer videre med en god, mett følelse. Kaffen var ikke verst, heller. Og som sagt, god stemning.

(Testet av Motor-redaksjonen 2018.)