BILENTUSIASTER: Utenfor Mjøsvang Kafé i Oppland, står en fin og nostalgisk bensinstasjon til utstilling, og inne er det flere samlinger av lekebiler.

Veimat-testen 2018: Mjøsvang Kafé

Det er interiøret som gjør det verdt å stoppe

Det morsomste med Mjøsvang Kafé er den gamle, knøttlille bensinstasjonen som står på utstilling ute, og alle de morsomme småbilene inne. Det flotteste er utsikten mot fjellet på den andre siden. Sånn husker vi det fra i fjor, og sånn er det i år. Maten er en parentes.

Publisert Sist oppdatert

Mjøsvang Kafé 2018

68 poeng

Mjøsvang Kafé, Tyinvegen 4, 2975 Vang i Valdres, langs E16 mellom Fagernes og Tyin. Ikke ladestasjon. https://www.facebook.com/MjosvangKafeAs/

Førsteinntrykk 7/10

Lekebiler og den gamle bensinstasjonen utenfor, er gøy. Grei parkering . Flere rom gjør at man kan sitte litt skjermet, men frityrlukten slår mot deg! Vi fikk ikke nettet til å virke.

Meny 6/10

Sju middagsretter som rødspette, torsk, biffsnadder, kjøttkaker og dagens som er viltgryte. Fire ulike burgere og lang pizzameny. Småretter til lunsj.

Smak 6/10

Saftige kyllingbiter i ferdigkjøpt pitabrød. Det smaker for så vidt ikke så verst, men du blir grådig tørst. Godt laksesmørbrød, men er røykelaksen farget?

Pris 7/10

Småretter fra 130 kroner. Burgere fra 150 kroner. Middag fra 179 til 259. Dagens middag med kaffe til 169 kroner er en OK pris.

Service 7/10

Ser ikke opp fra kassa når vi kommer, men hun er blid og hyggelig når vi først får kontakt. Maten blir servert ved bordet.

Barnevennlig 5/10

Pølser, pommes frites, pannekaker med syltetøy, sukker eller bacon, burger. Grove kjøttkaker stod på menyen i fjor, men er borte. Lekekrok, og utstilling av småbiler. Barnestoler.

Hjemmelaget 7/10

Ikke spesielt mye, men de har hjortekarbonader og viltgryte av lokalt kjøtt.

Drikke 7/10

Et lite tilbud av brus. Juice/saft, lokalt øl, vin. Vann i tappekran. Ikke isbiter. Bare svart kaffe på termokanne. Alminnelig god, men smaker litt brent. Kaffefløte i plastbegre.

Renhold 7/10

Alminnelig godt renhold. I fjor skrev vi at salt- og pepperbøssene kunne trenge en vask. I år er de rene, men gulvene ser ikke ut som om de er vasket, selv bare en time etter åpningstid.

Toaletter 9/10

Båstoaletter, men de er pene og delikate. Eget handicaptoalett med stellebord.

Hun som står i disken er overraskende blid og hyggelig, når vi bare først får pratet med henne. For når vi kommer er hun mer opptatt av å fordype seg i kassaapparatet enn av å hilse nye gjester velkommen. Selv om det står flere ved disken og skal bestille mat.

Midt på formiddagen er det flest småbarnsmødre med små barn her. Ungene synes det er morsomt med alle lekebilene – både store og små. Men når dette tydeligvis er et sted hvor det kommer mange barn, er barnemenyen en skuffelse.

Pannekaker med sukker (!), syltetøy eller bacon, kyllingnuggets, burger, pølser og pommes frites. Og de grove kjøttkakene som stod på barnemenyen i fjor, er borte.

Det lukter intenst frityr i hele lokalet – selv midt på formiddagen. Med tanke på at du får fire ulike burgere med pommes frites hele dagen, er nok smultkokeren noe av det første som fyres i gang.

Menyen er ellers ganske rikholdig. Middag serveres fra klokken 13, og dagens er en viltgryte av rein med potetstappe og kaffe til 169 kroner. Ikke noe å si på det.

Ellers er det kjøttkaker, hjortekarbonader, rødspette, torsk, biffsnadder, biff og pizza. Frem til middagstid, kan du få småretter som nachos, sjåførfrokost, smørbrød og pitabrød med marinert kylling.

Hun i disken anbefaler den marinerte kyllingen som marineres på huset. Det er for så vidt en ganske grei porsjon med strimlet kylling, og under over alle undere, så er ikke kyllingen tørrstekt.

Til gjengjeld er den badet i grillkrydder og olje. Pitabrødet er av typen ferdigbakt. Det er litt frisk salatblanding og en rømmedressing fra flaske ved siden av. Det smaker for så vidt ikke så verst, men du blir grådig tørst.  Og det er en rett de fleste tenåringer vil kunne sveipe sammen på kjøkkenet hjemme, men ikke akkurat stor kokkekunst.

Kakene i disken frister ikke – det er et stykke kjøpt marsipankake, noen plastpakkede cookies, ett enslig stykke sjokoladekake og en kokosbolle.

Vi kjøper i stedet med oss et smørbrød med laks og eggerøre til turen videre i stedet. Det er rause greier – med godt med laks (men er den farget??) og eggerøre på en skikkelig blings. Den skiven blir du god og mett av.

(Testet av Motor i februar 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)