INGEN TYPISK VEIKRO: Men kafeen på hotellet Fugl Fønix er et veldig godt alternativ hvis du ikke vil på gatekjøkken i nærheten.

Veimat-testen 2018: Fugl Fønix, Etne

Med svin på skogen er det fort gjort

På tross av tittelen - det er ikke mye lureri her altså. Det er bare noen som leker seg med menyen, og da blir det fort Svin på skogen, Fort Hjort og Sei-ju-sei-mi.

Publisert Sist oppdatert

Fugl Fønix 2018

79 poeng

Fugl Fønix , 5590 Etne, ved E134 mellom Haukeli og Haugesund Ladestasjon i nærheten

Førsteinntrykk 8/10

Hyggelig, lys og pen kafé med stor uteterrasse. Friske blomster og levende lys. Parkering. Bensinstasjon rett over gaten. Midt i sentrum av Etne. Gratis nett.

Meny 9/10

Blandet meny som gjør at mange vil finne noe de liker – burgere og pulled pork, wok, thai-inspirert salat, pizza, hjort, lammeskank og pannestekt sei. Også glutenfritt brød.

Smak 9/10

Kyllingen er litt for mye stekt, men grønnsakene er sprø og har masse smak. Den varme smuldrepaien med blåbær er en nytelse.

Pris 7/10

Prisene er nok tilpasset et hotell- og utelivspublikum. To retter til godt over 200 kroner (biff av hjort 295,- og braisert lammeskank 265,-), men også suppe til 109,- og pizza 139,-.

Service 8/10

Hyggelig og avslappet med god kunnskap om maten som serveres.

Barnevennlig 7/10

Barnemeny med miniburger, kylling, pølse og stekt sei. Barnestoler.

Hjemmelaget 9/10

Her lages alt på huset, bortsett fra hamburgerbrødene.

Drikke 8/10

Alminnelig utvalg av brus. Pluss for karaffel med vann og isbiter på bordet. Kaffemeny og fyldig og god svart kaffe. Øl og vin.

Renhold 7/10

Rent, ryddig og ordentlig, men litt støvete i vinduskarmen og rufsete på gulvet selv like etter åpningstid.

Toaletter 7/10

Ett romslig og veldig pent, nytt toalett. Stellebord. Men altså bare ett toalett.

Lekenhet er det ikke mye av når vi spiser langs veien. Så vi setter pris på det når noen har overskudd til det. Og det passer godt her på Fugl Fønix kafé hvor det tydeligvis er musikk og bar om kvelden. For dette er ingen typisk veikro.

Vi stoppet ikke her i fjor, og vi ville ikke ha gjort det i år heller, hadde det ikke vært for at vi fikk en mail med en forespørsel om vi ville vurdere kafeen. For dette er mer av en lokal kafé og hotellrestaurant. Men kaféen ligger rett ved E134, har parkering utenfor, og det dukker opp flere veifarende mens vi sitter der.

 

Burgerne er servitørens favoritt nummer 1, kyllingsalaten hans nummer 2. Burgere er nærmest standard på veikroer, men det er sjelden man får en god salat. Det gjør valget enkelt.

Det er en raus salat med masse rå, revne grønnsaker med en asiatisk dressing med sesamolje, lime og ingefær. Grønnsakene er skikkelig sprø, og sammen med dressingen er det friskt og godt. Kyllingbitene er varme og marinert i teryiaki-saus. De er dessverre litt tørrstekt, men varm kylling i salaten er ellers et godt alternativ. Det gir litt middagsfølelse. Salaten er faktisk så god at vi ender med å spørre om oppskriften.

 

På disken står det flere flere fristende hjemmebakte kaker. Vi går for smuldrepaien med blåbær. Den er varm, toppingen er sprø, og blåbærene ikke for søte. Paien er servert med friske bær ved siden av, og vanligvis synes vi at vaniljeis er vaniljeis, men denne er helt fløyelsmyk og med god vaniljesmak.

Fortsatt er det sånn at vi tenker tilbake på den paien og på grønnsakene i salaten. Dette er helt klart et godt valg hvis du skal stoppe på strekningen Haukeli – Haugesund. Alternativene er gatekjøkkenlignende steder.

(Testet av Motor februar 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)